NATO Zirvesi dünyada geniş yankı buldu! İngiliz gazeteden Erdoğan vurgusu: Hedeflerinin çok ötesine uzanıyor

NATO Zirvesi sona erdi. Zirveye Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları damga vurdu. Erdoğan’ın sözleri geniş yankı bulurken İngiliz gazete Express’ten dikkat çeken analiz geldi.

NATO Zirvesi dünyada geniş yankı buldu! İngiliz gazeteden Erdoğan vurgusu: Hedeflerinin çok ötesine uzanıyor

11-12 Temmuz 2023 tarihleri arasında Vilnius’da düzenlenen NATO Zirvesi sona erdi. Oldukça yoğun geçen ve çeşitli gündemlerde adımların atıldığı zirveye Türkiye’nin adımları damga vurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları dünya basınında geniş yer bulurken İngiliz gazeteden dikkat çeken bir analiz geldi.

İsveç'in üyeliğinin onaylanması için TBMM onayının gerektiğini hatırlatan Erdoğan'ın bu açıklamaları Dünya basınında geniş yer buldu.

AP bu gelişmeyi 'Erdoğan, milletvekillerinin İsveç'in NATO üyeliğini Ekim ayında onaylayacaklarını söyledi' başlığı ile abonelerine servis etti.

 

 

İngiliz Independent 'Türkiye Cumhurbaşkanı, İsveç'in NATO üyelik hedefinin Ekim ayından önce Türkiye parlamentosu tarafından onaylanmayacağını söyledi' dedi.

İNGİLİZ GAZETEDEN ERDOĞAN VURGUSU

İngiliz Express gazetesi 'Erdoğan'ın İsveç'in NATO hedefine yeşil ışık yakması, Batı için önemli bir mesaj gizliyor' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Haberde 'Erdoğan, Türkiye'yi küresel ilişkilerde vazgeçilmez bir oyuncu olarak konumlandırmaya çalışırken, hesaplı hamlelerinin sonuçları askeri anlaşmaların ve AB üyelik hedeflerinin çok ötesine uzanıyor' ifadelerine yer verildi.