Netanyahu ile Savunma Bakanı arasındaki restleşme büyüdü : Başbakan sen değilsin!

Hamas'ın ‘kalıcı ateşkes’ şartından vazgeçerek kademeli ateşkes öngören plana ön onay vermesi iddiası ile gözler yeniden ateşkes masasına çevrildi. İsrail basını Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın bu konuda görüş ayrılıklarına sahip olduklarını yazdı.

Netanyahu ile Savunma Bakanı arasındaki restleşme büyüdü : Başbakan sen değilsin!

İsrail basınına göre, Başbakan Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Gallant arasındaki devam eden gerginlik, rehinelerin serbest bırakılması konusunda olası ilerlemeler kaydedilmesiyle birlikte son günlerde daha da tırmandı. Netanyahu'nun konuyla ilgili olarak savunma toplantısına Gallant'ın başkanlık etmesini engellediği ve ona "başbakan sen değilsin" dediği iddia edildi.

 

NETANYAHU KENARA İTİLDİĞİNİ HİSSEDİYOR 

Channel 12'ye göre, Gallant son günlerde müzakerelerin durumunu görüşmek üzere Barnea ve Shin Bet Direktörü Ronen Bar ile bir toplantı yapmayı planlamıştı. Kenara itildiğini hisseden Netanyahu, Gallant'a böyle bir toplantıya liderlik edecek kişinin kendisi olacağını söyledi.

SAVUNMA BAKANI TOPLANTIYA KATILMAYACAĞINI İFADE ETTİ 

Başbakan'ın bu hamlesine sert tepki gösteren Gallant, bunun güvenlik teşkilatının görüşmelere hazırlanmasını zorlaştırdığını belirterek, Netanyahu liderliğindeki toplantıya katılmayacağını söyledi.

"GALLANT OTORİTEYİ KABUL ETMEKTE ZORLANIYOR"

Channel 12'ye konuşan kaynaklar Gallant'ın "otoriteyi kabul etmekte zorlandığını öne sürdü.

İsmi açıklanmayan kaynaklara göre Netanyahu ve Gallant'ın Hamas'ın sunduğu yeni öneri konusunda farklı görüşlere sahip.

"HAMAS'IN TEKLİFİ KABUL EDİLEMEZ"

Gallant'ın İsrail'in bir anlaşma üzerinde ilerlemesi gerektiğine inanırken, Netanyahu ise Hamas'ın son teklifinin İsrail'in kabul edemeyeceği talepler içerdiğini düşünüyor.

KADAMELİ ATEŞKES SÖZ KONUSU

Amerikan AP Ajansı’na konuşan bir Hamaslı ve Mısırlı yetkiliye göre, Hamas ile İsrail arasında Gazze’de ateşkes ve rehine takası müzakereleri sürerken Filistinli örgüt ‘kalıcı ateşkes’ şartından vazgeçerek kademeli ateşkes öngören plana ön onay verdi.