Netanyahu'dan saldırı sonrası ilk açıklama!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın ülkesine saldırısı sonrası ilk açıklamasını yaptı. Netanyahu, "İran bu gece büyük bir hata yaptı ve bunun bedelini ödeyecek" dedi.

Netanyahu'dan saldırı sonrası ilk açıklama!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın dün gece ülkesine düzenlediği füze saldırısı sonrası yaptığı ilk açıklamada Tahran'a 'misilleme' sözü verdi.

"İRAN BÜYÜK BİR HATA YAPTI"

Saldırının "İsrail'in hava savunma sistemi ile engellendiğini" belirten Netanyahu, "İran bu gece büyük bir hata yaptı ve bunun bedelini ödeyecek" dedi.

İsrail Başbakanı ayrıca, "İran'daki rejim, kendimizi savunma kararlılığımızı ve düşmanlarımıza karşı misilleme yapma irademizi anlamıyor" vurgusunda bulundu.

"BİZE SALDIRANA BİZ DE SALDIRIRIZ"

"Ama anlayacaklar. Bize saldırana biz de saldırırız" deyip dünyadaki güçlerin İran'a karşı birleşmesini istedi: "Ülkeler, İsrail'in yanında durmalı. Zalimlik ve özgürlük, nimet ve lanet arasındaki seçim asla bu kadar net olmamıştı.”

NE OLMUŞTU?

İran, Hizbullah'a yönelik saldırıları ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesi sonrası İsrail'e yüzlerce füze saldırısı gerçekleştirdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) sosyal medya platformu X'ten Salı günü yayınladığı bir paylaşımda, İran'ın füze saldırısında '10 milyon insanın hedef alındığı' belirtildi.

İran'ın füze saldırıları sonrası İsrail'in birçok yerinde halk sığınaklara kapandı.

İsrail medyası bir füzenin Tel Aviv'in kuzeyindeki bir binaya isabet ettiğini aktardı.

İsrail ordusu, füze saldırısından saatler sonra halkın evlerine dönebileceğini açıkladı. İran'a misilleme sözü veren İsrail ordusu, İsrail'e yönelik şimdilik herhangi bir saldırı tehdidinin kalmadığını duyurdu.

Öte yandan İsrail polisi, iki silahlı saldırganın Tel Aviv'de bir hafif raylı trene ateş açması sonucu en az altı kişinin öldüğünü ve 12 kişinin de yaralandığını açıkladı. Polis, saldırıyı bir terör eylemi olarak nitelendirdi ve silahlı kişilerin olay yerinde "etkisiz hale getirildiğini" duyurdu.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin 5 Kasım'daki seçimlerde başkan adayı olan Donald Trump, "Benim başkanlığımda İran tamamen kontrol altındaydı. Nakit sıkıntısı çekiyorlardı. Kamala Harris onları paraya boğdu ve o günden beri her yana terör ihraç ediyorlar. Orta Doğu'yu parçalıyorlar. İran, Kamala Harris'in başkan olmasını çok istiyor, çünkü o iktidarda olduğu sürece Amerika'dan faydalanabileceklerini biliyorlar" dedi.

İran merkezli haber ajansı Tasnim, Devrim Muhafızları Ordusu'nun Tel Aviv ve diğer İsrail kentlerine füze fırlattığını, bazılarının Demir Kubbe tarafından engellenemediğini iddia etti.

Devrim Muhafızları Ordusu'nun yayınladığı açıklamada, saldırının Hamas siyasi büro şefi İsmail Haniye, Hizbullah militanlarının genel sekreteri Hasan Nasrallah, Lübnan ve Gazze'de öldürülen siviller için gerçekleştirildiği belirtildi.