Netflix'i Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı dava açmıştı! Netflix resmen itiraf etti! Pahalıya patlayacak!

Netflix'in çok konuşulan, gerçek hayattan uyarlama dizisi Baby Reindeer skandalları bitmedi. Dizide hayatının yalan bir şekilde anlatıldığını iddia eden gerçek Martha olan Fiona Harvey'in açtığı davada 'çarpıtma' itirafı Netflix'e pahalıya patlayabilir. Netflix, dizideki bazı gerçeklerin çarpıtıldığını kabul etti.

Netflix'i Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı dava açmıştı! Netflix resmen itiraf etti! Pahalıya patlayacak!

Netflix'in popüler dizisi Baby Reindeer'a ilham verdiği iddia Fiona Harvey, bir televizyon röportajında Netflix'i dava etmekle tehdit etmişti. Harvey daha sonra Netflix'e 170 milyon dolarlık dava açtı.

Netflix'in diziyle ilgili yaptığı açıklama gündem oldu. 

NETFLIX 'HAPSE GİRDİ' DEMİŞTİ

Deadline'ın haberine göre, Netflix dizideki bazı olayların değiştirildiğini, gerçek Martha'nın aslında Gadd'ı takip etmekten dolayı mahkum edilmediğini kabul etti.

Bu itirafın, Netflix'e karşı açılan 170 milyon dolarlık  davanın sonucunu etkileyebileceği düşünülüyor.

Öte yandan dizinin yazarı ve başrol oyuncusu daha önce "Martha Scott, Fiona Harvey değil. Tıpkı dizideki tüm karakterler gibi Martha da kurmaca bir karakter" demişti.

Netflix'i Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı dava açmıştı! Netflix resmen itiraf etti! Pahalıya patlayacak! - Resim : 1

BABY REINDEER DİZİSİNİN KONUSU

Yazar ve başrol oyuncusu Richard Gadd'ın kendi gerçek hikayesinden uyarladığı dizi, 'Donny Dunn' karakteriyle ısrarlı takipçisi Martha'nın ilişkisini konu alıyor. Dizi, hayatı boyunca başarısız olan komedyen Donny'nin etrafında dönüyor. Donny’nin çalıştığı barda Martha'ya ısmarladığı çayla beraber ise işler değişiyor.

Netflix'i Baby Reindeer'ın gerçek Martha'sı dava açmıştı! Netflix resmen itiraf etti! Pahalıya patlayacak! - Resim : 2

 Bu ikramdan sonra, avukat olduğunu söyleyen 'Martha' karakteri ile Donny'nin saplantılı arkadaşlık ilişkisi başlıyor. Donny beş yılı aşkın bir süre boyunca sayısız mektup, 40 bin e-posta, 740 tweet ve 350 sesli mesaj ile taciz ediliyor.