Niğde'de derste deney yapan öğrenciler dehşeti yaşadı

Niğde'de derste deney yapan lise öğrencilerinin başına korkunç bir olay geldi. Deney esnasında 8 öğrenci üzerlerine sülfürik asit ve çinko karışımının sıçramasıyla yaralanarak hastaneye kaldırılırken öğrencilerin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Niğde'de derste deney yapan öğrenciler dehşeti yaşadı

Olay, Niğde Merkez Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde meydana geldi. Ders esnasında sülfürik asit ve çinko karışımının öğrencilerin üzerine sıçraması sonucu yaşanan kazada; E.Ç. (13), M.S. (13), E.M.B. (14), M.Y. (15), M.S. (15), Y. D. (14), E.K. (14) ve B. E.K. (14) yüz, ense, karın ve diğer bölgelerinde 1. derecede yanık oluştu.

ÖĞRENCİLERİN DURUMU NASIL?

Durumun ihbar edilmesinin ardından okula sevk edilen sağlık ekipleri öğrencileri olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne sevk etti. Yaşanan kaza sonrası öğrencileri hastanede ziyaret eden Niğde Valisi Cahit Çelik, çocukların sağlık durumları hakkında bilgi alarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu öğrenilirken yaşanan olayla ilgili adli ve idari sürecin başlatıldığı bildirildi.