Nihal Candan'dan cezaevindeki Bahar Candan'a Polat örneği: 'O çıktı, sen de çıkacaksın'

Dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olmak suçlarından Alisya Bahar Candan’ın 14 yıldan 44 yıla kadar, Gülnihal Çiçek’in ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapsi istenen davanın ikinci gününde yargılama devam ederken, tahliye durumunda olan Nihal Candan'dan tutuklu bulunan kardeşine duruşma salonunda ilginç bir telkin geldi. Kardeşi Bahar Candan'a seslenen Nihal Candan, 'İyiye gidiyor; Engin Polat çıktı sen de çıkacaksın' dedi.

Nihal Candan'dan cezaevindeki Bahar Candan'a Polat örneği: 'O çıktı, sen de çıkacaksın'

Sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve Nihal Candan olarak bilinen Gülnihal Çiçek’in yargılandığı davaya bugün devam ediliyor.

16 Kasım 2023 tarihinde kara para aklama ve suç örgütüne üye olma suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen kardeşlerden abla Nihal Candan, cezaevinde 37 kiloya düşüp yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle tahliye edilmişti.

Bugün, Candan kardeşlerin de aralarında bulunduğu 22 sanık Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kapsamında Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci kez hakim karşısına çıktı.

KARDEŞİNE SESLENDİ: 'ENGİN POLAT ÇIKTI'

Bugünkü duruşma, 6. sanık Ahmet Yasin Çelik'in savunmasının alınmasıyla başladı. Ardından tutuklu sanık Bahar Candan jandarma eşliğinde mahkeme salonuna getirildi.

Bahar ve Nihal Candan kardeşler salonda birbirlerini görünce selamlaştılar.

Kardeşi Bahar'a seslenen Nihal Candan, 'İyiye gidiyor. Engin Polat çıktı, sen de çıkacaksın' dedi.

İDDİANAMEDEN

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 38 müşteki, 1 müşteki sanık, Gülnihal Çiçek ve Alisya Bahar Candan'ın da aralarında bulunduğu 21 sanık yer alıyor.

İddianamede, Onur Apaydın ve İlker Oflu'nun şebekenin elebaşları olduğu, dolandırıcılık ve tefecilik suçlarından gelir elde etmek üzere teşekkül eden organize suç örgütünün üyesi olan şüphelilerin, örgüt yapısı ve iş bölümünün sağladığı kolaylıktan faydalanarak suç dünyasında "Sazan Sarmalı" olarak tabir edilen dolandırıcılık yöntemini uyguladıkları belirtiliyor.

İddianamede, Alisya Bahar Candan'ın ablası Gülnihal Çiçek'e göre suç örgütü içinde daha etkin rol oynadığı, sanık Gülnihal Çiçek'in tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınarak adli kontrol şartıyla tahliye edildiği aktarılıyor.

İddianamede, Alisya Bahar Candan hakkında "suç örgütüne üye olmak" ve "kişinin, kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta ya da kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurum ve kuruluşlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık" suçlarından 14 yıldan 44 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Gülnihal Çiçek'in ise aynı suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Diğer 20 sanık hakkında ise farklı suçlardan farklı sürelerle hapis cezası öngörülüyor.