Nihat Salih cinayetinde detaylar kan dondurdu! Yakın arkadaşının evindeki baltada maktulün DNA'sı çıktı!

İstanbul Pendik'te yaşanan cinayetle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çöp konteynerinde parçalara ayrılmış olarak cesedi bulunan 79 yaşındaki Nihat Salih ile ilgili soruşturmada gözaltına alınan, yakın arkadaşı şüpheli 39 yaşındaki Bilal D., "Kasten adam öldürmek" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bilal D.'nin evinde yapılan incelemelerde olayda kullanılan balta ile incelenmek üzere alınan eşyaların üzerinde maktule ait DNA bulundu. Beyaz kovada bulunan kan da maktulün DNA'sıyla uyuştu.

Maktulün, olay gecesi son olarak yakın arkadaşı olan Bilal D.'nin evine gittiği bilgisine ulaşıldı. 

ÇÖP ATTIM DEDİĞİ KONTEYNERDE NİHAT SALİH'İN KAFASI BULUNDU

Görüntülerde, Bilal D., kovayı daha sonra yeşillik alana attığı görüldü. İfadesinde olayla ilgisinin olmadığını iddia eden Bilal D.'nin beyaz kovayı boşalttığı çöp konteynerinde, öldürülen Nihat Salih'in parçalanmış cesede ait kafası bulunduğu ortaya çıktı.

Nihat Salih cinayetinde detaylar kan dondurdu! Yakın arkadaşının evindeki baltada maktulün DNA'sı çıktı! - Resim : 1

EN SON ŞÜPHELİNİN EVİNE GİTMİŞ

Yapılan çalışmalarda öldürülen Nihat Salih’in en son şüphelinin evine doğru gittiği tespit edildi. Olayla ilgili bağlantısı bulunmadığını iddia eden şüphelinin evinde arama yapıldı.

Yapılan aramalarda olayda kullanıldığı tespit edilen balta ve bazı eşyalara incelenmek üzere el konuldu.

Nihat Salih cinayetinde detaylar kan dondurdu! Yakın arkadaşının evindeki baltada maktulün DNA'sı çıktı! - Resim : 2

MAKTULÜN DNA’SI ÇIKTI

Ele geçirilen balta ve şüpheli görülen eşyalar incelenmek üzere Kriminal Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Yapılan incelemelerde, balta ve eşyalar üzerinde, öldürülen Nihat Salih’in DNA’sı tespit edildi.

Nihat Salih cinayetinde detaylar kan dondurdu! Yakın arkadaşının evindeki baltada maktulün DNA'sı çıktı! - Resim : 3

 

KOVADAN ÖNCE ÇUVAL TAŞIMIŞ

Cinayeti soruşturan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili 17 görgü tanığın ifadesine başvurdu. Alınan ifadelere göre, olay günü maktul Nihat Salih ile şüpheli Bilal D.'nin tartıştığı iddia edildi. Elde edilen bilgilere göre şüphelinin beyaz kovayı çöpe boşaltmadan önce, bir çuvalı taşıyıp çöp konteynerine gittiği belirlendi.