O klinikler bekaret tamiri yaptığını doğruladı! Plastik cımbız ve sahte kan!
BBC araştırması, İngiltere'deki bazı kliniklerde 'kızlık zarı tamiri' ve 'bekaret testi' yapıldığını ortaya çıkardı. İnsan haklarına aykırı olması nedeniyle bu testlerin yasaklanması isteniyor.
İngiltere'deki yedi özel klinik "bekaret testi" ve "kızlık zarı" tamiri yapıldığını doğruladı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) insan haklarına aykırı olduğunu söylediği bu testlerin yasaklanmasını istiyor. Uzmanlar bu testlerin hiçbir bilimsel temeli olmadığını ve bir kişinin bakire olduğunu kanıtlayamayacağını söylüyor. Testler kızlık zarının yırtılmış olup olmadığını anlamak için vajinal muayene yapılmasını içeriyor.
BBC'nin "Newsbeat" ve "100 Kadın" ekiplerinin araştırmasına göre bu kliniklerde "kızlık zarı tamiri" 1500-3000 sterline (yaklaşık 15.750-31.500 TL), "bekaret testi" de 150-300 sterline (1.575-3.150 TL) yapılıyor. Araştırmada en az 21 klinikte bu işlemlerin yapıldığı ortaya çıktı. BBC'nin ulaştığı 16 klinikten yedisi bekaret testi yaptığını doğruladı.
WHO'ya göre dünya genelinde en az 20 ülkede bekaret testleri yapılıyor. WHO, bu testlerle bir kişinin cinsel ilişkiye girip girmediğinin anlaşılamayacağını, kızlık zarının tampon kullanımı ya da egzersiz gibi birçok nedenle yırtılabileceğini söylüyor.
BBC'nin araştırması ayrıca internet üzerinden 50 sterline (yaklaşık 525 TL) "kızlık zarı tamiri kitleri" satıldığını ortaya koydu. Almanya'dan 104 sterline sipariş edilen bir kitin içinden 60 mililitre vajina sıkılaştırıcı jel, bir plastik cımbız, bir kan kapsülü ve sahte kan içeren üç poşet çıktı. Kitte bunların nasıl kullanılacağına dair bir açıklama bulunmuyor.