ODTÜ'de kararan havadan rektör de nasibini aldı: Törende 'ışıkları aç' protestosu

Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden ODTÜ'de bu yıl düzenlenen mezuniyet töreninde 'rektör' eleştirileri gündeme geldi. Öğrenciler, Bahar Şenliği'nin ODTÜ Devrim Stadyumu'nda yapılmasının yasaklanmasını ve Kavaklık'taki ağaç katliamını baz alarak, okulun yeni rektörünü eleştiri yağmuruna tuttular. Öğrenci ve veliler, rektörün konuşmasını arkalarını dönüp ıslıklarla protesto etti.

ODTÜ'de kararan havadan rektör de nasibini aldı: Törende 'ışıkları aç' protestosu

Türkiye'nin ve dünyanın en prestijli üniversiteleri arasında ilk sıralarda yerini alan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencilerinin mezuniyet töreni dün Devrim Stadyumu’nda başladı.

Her yıl bir gelenek niteliğinde gerçekleşen törende bu yıl pankartlardan daha çok öğrencilerin rektör protestosu öne çıktı.

ODTÜ'de kararan havadan rektör de nasibini aldı: Törende 'ışıkları aç' protestosu - Resim : 1

REKTÖRE ARKALARINI DÖNDÜLER

Kortej ve geleneksek mezun pankartlı yürüyüşten sonra havanın kararmasıyla pankartları gözükmeyen öğrenciler stadyumu ''ışıkları aç'' sözleriyle inletti. Konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Rektör Ahmet Yozgatlıgil’in konuşması sırasında, veliler ve öğrenciler rektörü arkalarını dönerek protesto etti. Protesto sırasında stadyumdaki görüntü ve ses sistemi kesildi.

ODTÜ'de kararan havadan rektör de nasibini aldı: Törende 'ışıkları aç' protestosu - Resim : 2