ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU TBMM'DE: İLK 6 MADDE GENEL KURULDA KABUL EDİLDİ

Öğretmen meslek örgütlerinin tepkisiyle karşılaşan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda ilk 6 madde kabul edildi. Meclis’te devam eden görüşmelerde, 5’inci maddeyi içeren kısmın yeniden düzenlenmesine karar verildi. Söz konusu madde, öğretmenlerin öğrencilerini, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olarak yetiştirmesini öngörüyor.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU TBMM'DE:  İLK 6 MADDE GENEL KURULDA KABUL EDİLDİ

Hem öğretmenlerin hem de muhalefetin eleştirileri, “Öğretmenlik Meslek Kanunu”na çevrilmiş durumda. Meslek örgütlerinin sokakta protestoları sürerken, düzenlemenin 6 maddesi genel kurulda kabul edildi. Teklifin 5’inci maddesinde AK Parti milletvekilleri önerge verdi ve metnin yeniden düzenlenmesi için değişiklik yapıldı. Değişiklik, “Milli Eğitimin Genel Amacı” doğrultusunda olacak. Öğretmenler öğrencilerini, Atatürk ilke ve inkılapları ile Cumhuriyete bağlı insanlar olarak yetiştirecek.

Teklifin ilk 3 maddesi ise kanunun amaç, kapsam ve tanımlarını içeriyor. 4’üncü madde de öğretmen ve yöneticilerin atama, görevlendirme ve meslekte ilerlemelerine ilişkin hükümler yer alıyor. Buna göre, öğretmenler meslekleriyle ilgili olmayan işlerde rızaları dışında görevlendirilemeyecek. Olağanüstü hal, afet ve salgın kapsamı dışında olacak.