Oğuzhan Özyakup, futbolu neden bıraktığını anlattı! Yaşadığı hastalığı ilk kez açıkladı

Futbolu bırakan eski milli futbolcu Oğuzhan Özyakup bu kararı almasının altında yatan gerekçeleri anlattı. Oğuzhan, panik atakla mücadele ettiğini belirterek, “Atlatmak için çok çalıştım ancak daha sonra nüksetti. Daha pek çok futbolcunun bundan muzdarip olduğunu biliyorum” dedi.

Oğuzhan Özyakup, futbolu neden bıraktığını anlattı! Yaşadığı hastalığı ilk kez açıkladı

Beşiktaş taraftarının bir dönem sevgilisi olan Oğuzhan Özyakup, 1 Temmuz 2012 tarihinde imza attığı siyah-beyazlı takımda 10 sezon forma giydikten sonra Hollanda ekibi Fortuna Sittard’a transfer oldu.

Tecrübeli futbolcu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla Türkiye’den teklifler almasına karşın Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup olarak futbolu bıraktığını açıkladı.

Oğuzhan Özyakup, futbolu neden bıraktığını anlattı! Yaşadığı hastalığı ilk kez açıkladı - Resim : 1

“SÖZLEŞME İMZALAMANIN HAKSIZLIK OLACAĞI SONUCUNA VARDIM”

Oğuzhan futbolu bırakmasının ardından ilk röportajını ESPN’e verdi. Futbolu bırakma nedeni hakkında konuşan Oğuzhan, "Fortuna Sittard ile sözleşmemi uzatma konusunda görüşmeler yaptım ama bilinçaltımda zaten devam etmek istemediğimi biliyordum. Kendimden en iyi şekilde yararlanmak için her gün elimden gelen her şeyi yapmak isteyip istemediğimi düşünmeye başladım. Bir yerde sözleşme imzalamanın kendime, takım arkadaşlarıma ve taraftarlara haksızlık olacağı sonucuna vardım” dedi.

Sözleşmesinin sonunda Süper Lig'e geri dönme şansının bulunduğunu söyleyen eski futbolcu, "Bunu istemediğimi çok çabuk anladım" diye konuştu.

Oğuzhan Özyakup, futbolu neden bıraktığını anlattı! Yaşadığı hastalığı ilk kez açıkladı - Resim : 2

PANİK ATAKLA MÜCADELE ETTİ

Futbol hayatının bir bölümünde panik atakla mücadele ettiğini anlatan Oğuzhan, bu konuda yaşadıklarını şu sözlerle ifade etti:

"2015 yılında başladı. Atlatmak için çok çalıştım ancak daha sonra nüksetti. Daha pek çok futbolcunun bundan muzdarip olduğunu biliyorum. Hepsine, özellikle de genç çocuklara bu konuda insanlarla konuşmalarını tavsiye ediyorum. Yalnız değilsiniz. Kız kardeşim de bana yardımcı oldu ve birkaç hafta içinde mental koçla çalıştım. Bu bana çok yardım etti."

“TÜRKİYE'DE BU MÜMKÜN DEĞİL”

Türkiye'deki futbol yaşantısının kendisine uygun olmadığını dile getiren Oğuzhan Özyakup, "Eğer en üst seviyede performans göstermeye devam etmek istiyorsanız, bu konu hakkında konuşmalısınız. Eğer burada Ajax'ta oynuyorsanız, maçtan sonraki gün öğle yemeği için Amsterdam'a gidebilirsiniz. O zaman çok fazla insan sizi rahatsız etmez. Türkiye'de bu mümkün değil. Geçmişe baktığımda karakterimin bu hayata uygun olmadığını düşünüyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

Oğuzhan Özyakup, futbolu neden bıraktığını anlattı! Yaşadığı hastalığı ilk kez açıkladı - Resim : 3

 OĞUZHAN ÖZYAKUP'UN KARİYERİ

Oğuzhan Özyakup kariyerinde Beşiktaş, Arsenal, Fortuna Sittard ve Feyenoord formaları giydi. Oğuzhan forma giydiği 404 maçta 46 gol atarken 75 de asist yaptı.