Okan Buruk ve formsuz futbolcular!

Sevgili okurlar, Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İsviçre ekibi Young Boys ile karşı karşıya geldi. Temsilcimizde teknik direktör Okan Buruk sağ bek mevkisinde Jelert’e sol bekte ise Dubois’in yerine Köhn’e şans verdi.

Temsilcimiz maça iyi başlayamadı ve 4.dakikada Young Boys, Monterio’nun attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golde defansif olarak Köhn, Abdülkerim Bardakcı ve o şutu çıkarması gereken Muslera hatalıydı. Galatasaray golden sonra Barış Alper ve Icardi ile pozisyonlar bulsa da başarılı olamadı. Bu yarıda Galatasaray o kadar kötü oynadı ki Kerem Aktürkoğlu bir sol, bir sağ olmak üzere 2 kenar bekinin kademesine girdi. Yenilen 2.gol ise tam anlamıyla fiyaskoydu. Abdülkerim Bardakcı rakibine müdahale edemedi, Muslera yine çıkarması gereken topu çıkaramadı ve Monterio yine golü atarak skoru 2-0 yaptı.

BATSHUAYI KALİTESİNİ ORTAYA KOYDU

İkinci yarıda Mertens’in yerine Ziyech’in oyuna girmesi bir nebze hareketlilik kattı. 58.dakikada Günay Güvenç’in müdahalesiyle direkten dönen top maçın kader anıydı. Bu dakikadan sonra Batshuayi’nin oyuna girişiyle işler tam anlamıyla Galatasaray’ın lehine döndü. Belçikalı golcü 5 dakikada attığı 2 golle skoru 2-2’ye getirdi. Galatasaray’ın geri dönüşü sonrası maçı kazanması beklenirken Abdülkerim Bardakcı, önce penaltıya sebebiyet verdi, sonra kırmızı kartla oyundan atıldı. Bu dakikada maç bizim için bitti ve Ugrinic’in golüyle maçı sarı-kırmızılı takım 3-2 kaybetti.

GALATASARAY’IN İYİLERİ VE KÖTÜLERİ

Galatasaray’da Nelsson, Torreira, Gabriel Sara, Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu ve tartışmasız Michy Batshuayi diğer arkadaşlarına göre daha iyiydiler. Maçta kötü performans gösterenler ise bence Muslera, Abdülkerim Bardakcı, Köhn, Jelert, Icardi ve Mertens idi.

MUSLERA VE ABDÜLKERİM BARDAKCI

Özellikle bu isimler arasında Muslera ve Abdülkerim büyük hayal kırıklığı yarattı. Muslera kalitesine yakışmayan 2 gol yedi. Tecrübeli kalecinin bu sezon sonunda takımdan ayrılacağını unutmamak gerekiyor. Artık Galatasaray’ı bir kaleci bulması şart.

Abdülkerim Bardakcı ise açıkçası her gün geriye gidiyor. Bu takımda herkesin ilk 11’e yazdığı futbolculardan biri olan Abdülkerim böyle devam ederse yedek futbolcu konumuna düşer. Çünkü taraftarın da kendisine verdiği kredi azalmaya başladı. Kısa sürede kendini toparlamalı ve eski Abdülkerim’i izletmeli.

GALATASARAY TURU NASIL GEÇER?

Galatasaray’ın ikinci maçta turu geçme şansı var. Ancak ikinci yarıda 60-75 arası oynanan futbol sergilenirse turu geçilebilir. Bence Galatasaray, rövanş maçında 4-4-2 formasyonunda ileri uçta Icardi ve Batshuayi’yi birlikte oynatırsa turu rahat koparabilir. Çünkü hata yapmaya müsait bir Young Boys var. Onları bu hatalara zorlarsa sarı-kırmızılı takım rahat şekilde turu atlar.

OKAN BURUK FORMSUZ

Takımda formsuz olan futbolcular kadar, teknik direktör Okan Buruk ta formsuzdu. İkinci yarının başında Batshuayi’yi oyuna almalıydı bence, hoca çok geç kaldı. Ayrıca Okan Buruk’un her yenilgiden sonra birtakım bahaneler üretmesini anlam veremedim. Bu maçta hakemin yanlış olabilecek bir kararı yoktu ama Okan Hoca hakemleri öne sürdü. Defans oyuncularının form tutması gerektiğini ifade etti. Peki kendisinde bir sorun yok mu? Çünkü bu takımı kendisi ve yardımcıları hazırlıyor. Galatasaray, kalite olarak bir hayli gerisinde olan Young Boys’u niye yenemedi? Bence Okan Hoca’nın bunu açıklaması gerek. İki yıldır üst üste şampiyonluk yaşayan bir takımın teknik direktörü bahaneler üretmek yerine çözümler üretmeli. Liderlik zor durumlarda sorumluluk alarak adım atmaktır. Okan Hoca gereğini yapmalı.