Okan Buruk'tan Kopenhag maçı öncesi açıklama: Bu maç benim için çok önemli, çok değerli

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu son maçında deplasmanda karşılaşacakları Kopenhag maçı öncesi açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Takımımızla birlikte Avrupa’da bir kupa kazanma hayalimiz var. Onu gerçekleştirmek için çok heyecanlıyım. Bu maç benim için çok önemli, çok değerli." diye konuştu.

Okan Buruk'tan Kopenhag maçı öncesi açıklama: Bu maç benim için çok önemli, çok değerli

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. ve son maçında yarın TSİ 23.00'te Parken Stadı'nda Danimarka temsilcisi Kopenhag ile oynayacak. Bugün İstanbul'da öğle saatlerinde yaptığı antrenmanın ardından Danimarka'ya giden sarı-kırmızılılarda Teknik Direktör Okan Buruk ile Mauro Icardi, maçın oynanacağı stadyumda basın toplantısı düzenledi.

"OYNADIKLARI HER MAÇTA BU DİRENCİ RAKİPLERİNE GÖSTERDİ"

İyi bir rakiple oynayacaklarına dikkat çeken Buruk, “3 takımın da Şampiyonlar Ligi’nde devam etme şansı var, Avrupa Ligi’nde devam etme şansı var veya elenme şansı var. Biz tabii ki amacımız burada kazanmak. Kazanıp Şampiyonlar Ligi’nde devam etmek, o yüzden buraya kazanmak için geldik. Rakibimizin ne kadar iyi, maç içerisinde koşu mesafelerine baktığımızda hem koşu mesafesi yüksek hem mücadele gücü yüksek bir takım olduğunu biliyoruz. Oynadıkları her maçta bu direnci rakiplerine gösterdi. Yarın da dirençli oyun bekliyoruz. Biz de hem direncimizi, hem kalitemizi ortaya koyup burada kazanmak istiyoruz. İnşallah günün sonunda; bu stat bizim için önemli, değerli. 2000 yılında UEFA Kupası’nı kazanmıştık, ben de o takımın oyuncularından biriydim. Tekrar burada Galatasaray için tarih yazmak istiyoruz. Maçın ne kadar zor geçeceğini de biliyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÇOK HEYECANLIYIM"

2000 yılında Kopenhag'da oynanan UEFA Kupası finalinde şampiyonluğa ulaşan Galatasaray takımında forma giyen Okan Buruk, "Çok daha heyecanlıyım. O bir final maçıydı. Futbolcu olarak bulunmak çok farklı ama teknik adam olarak, takımın başında bu maça çıkmak; Şampiyonlar Ligi’nde yürümek. Takımımızla birlikte Avrupa’da bir kupa kazanma hayalimiz var. Onu gerçekleştirmek için çok heyecanlıyım. Bu maç benim için çok önemli, çok değerli" dedi.