Okul alışverişine çıkmıştı: 3 gündür kayıp olan Sevda'dan iyi haber

Türkiye, Diyarbakır'da katledilen Narin Güran'ın acısıyla kavrulurken; İstanbul'dan gelen bir kayıp çocuk haberi, sosyal medyada gündem oldu. Polis ekipleri, 3 gündür ailesinin haber alamadığı Sevda'nın Kadıköy'de bulunduğunu açıkladı.

Okul alışverişine çıkmıştı: 3 gündür kayıp olan Sevda'dan iyi haber

İstanbul'un Avcılar ilçesinde geçen cuma gününden beri kayıp olan 13 yaşındaki kız çocuğunun bulunduğu açıklandı.

ALIŞVERİŞE GİTMİŞTİ

Avcılar’a bağlı Yeşilkent Mahallesi’nde dedesi Erol Yılmaz ve anneannesiyle yaşayan 13 yaşındaki Sevda Yılmaz, cuma günü annesiyle gittiği okul alışverişi sonrası kayboldu.

Torununda üç gündür haber alamayan Erol Yılmaz, polise başvurdu.

 ESENYURT’TA GÖRÜLDÜĞÜ İDDİASI

Dede Erol Yılmaz, Sevda’nın en son Esenyurt’ta görüldüğünü anlattı. Araçlarla ilçeye gittiklerini anlatan Yılmaz, Sevda’dan bir ize ulaşamadıklarını ifade etmişti.

İKİ ÇOCUK BİRLİKTE BULUNDU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya hesabından Sevda'ya ilişkin açıklama yaptı. 

Üç gündür her yerde aranan Sevda'nın Kadıköy Fikirtepe'de bulunduğu belirtildi.

Emniyetten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

''06.09.2024 tarihinde Avcılar ilçesinde S.Y.isimli çocuk şahsın kaybolduğu bilgisi edinilmesi üzerine kayıp çocuk şahsın bulunmasına yönelik yapılan çalışmalarda; çocuk şahsın Kadıköy ilçesi Fikirtepe Mahallesi civarında görüldüğü bilgisi üzerine çalışmalar bu bölgede yoğunlaştırılmış, bölgede yapılan çalışmalar neticesinde çocuk şahıs 08.09.2024 tarihinde yanında bulunan ve evden kaçtığı tespit edilen M.G.S.isimli çocuk şahıs ile beraber bulunarak muhafaza altına alınmıştır. Konu ile ilgili tahkikat işlemleri devam etmektedir.''