Okula yeni kayıt yaptıranlar dikkat! Artık kura ile belirlenecek

Okullara çocuklarını yeni kayda giden velileri şaşırtan bir olay yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre bundan sonra 1. ve 5. sınıflarda şubeler ve öğretmenler kura ile belirlenecek. Bundan sonra sınıf ve öğretmen seçilemeyecek.

Okula yeni kayıt yaptıranlar dikkat! Artık kura ile belirlenecek

Milyonlarca öğrenci ve veliyi yakından ilgilendiren haber! Okulların açılmasına artık sayılı günler kaldı. 1. sınıfa başlayacak ve 5. sınıfa geçecek öğrencilerin hem şubeleri hem de öğretmenleri e-okul üzerinden 28-30 Ağustos'ta kura ile belirlenecek. Detaylar Kanal D Ana Haber'de ortaya çıktı.

YIL İÇERİSİNDE SADECE BİR KEZ YAPILABİLECEK

Sınıf öğretmen tespitini daha önce okul idarecileri yapıyordu. Eğer veliler değişiklik talep ederse okula yazılı başvuru yapacak. Sınıf değişikliği için, rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli rapor ve okul yönetiminin onayı gerekecek ve değişiklik yıl içerisinde sadece bir kez yapılabilecek. Yeni düzenleme ile sınıf ve öğretmen tespitinin adil ve tarafsız yapılması hedefleniyor.

KURALAR HANGİ TARİHTE ÇEKİLECEK?

Okulların açılmasına artık sayılı günler kaldı. Veliler artık sınıf ve öğretmen seçemeyecek. 1. ve 5. sınıfta şubeler ve öğretmenler kura ile belirlenecek. Açıklama Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi. Kuralar ise 28-30 Ağustos'ta çekilecek.

Sınıf ve öğretmen tespitini daha önce okul idareleri yapıyordu. Eğer veliler değişiklik talep ederse okula yazılı başvuru yapacak. Sınıf değişikliği için rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli rapor ve okul yönetiminin onayı gerekecek. Değişiklik yıl içerisinde sadece bir kere yapılabilecek. Yeni düzenleme ile sınıf ve öğretmen tespitinin adil ve tarafsız yapılması hedefleniyor.