Olimpiyat kadrosuna alınmamıştı! Simge Aköz suskunluğunu bozdu!

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kadrosuna alınmayan milli voleybolcu Simge Aköz, konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Aköz, "Teknik ekibimizin aldığı kararlar neticesinde kadroda yer alamayacağımı üzülerek belirtmek durumundayım. Milli formamızı olimpiyat sahnesinde ikinci kez taşımayı çok istesem de teknik ekibimizin aldığı karara saygı duyuyorum." dedi. İşte o açıklama...

Olimpiyat kadrosuna alınmamıştı! Simge Aköz suskunluğunu bozdu!

A Milli Kadın Voleybol Takımımızın, Paris Olimpiyat Oyunları kadrosu açıklandı. Milli voleybolcu Simge Aköz, kadroda yer almadı. 

Daniele Santarelli'nin tercihiyle kadroya dahil edilmeyen tecrübeli voleybolcu Simge Aköz sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

AÇIKLAMASI GÜNDEM OLDU!

İlkin Aydın ve Ayça Aykaç'la birlikte A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kadrosuna dahil edilmeyen Simge Aköz'ün paylaşımı kısa sürede gündem oldu.

"OLİMPİYATLARDA CANIM TAKIM ARKADAŞLARIMA YÜREKTEN BAŞARILAR DİLİYORUM"

Simge Aköz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Herkese merhaba, 2017 yılından itibaren Ay-Yıldızlı formayı her daim büyük bir gurur ve aidiyetle temsil etmiş bir sporcu olarak, mücadele ettigimiz sayısız turnuva ve kazandığımız madalyaların yanı sıra 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda yükseltmiş olduğumuz çıtayı daha da yukarıya taşımak ve 2024 Paris Olimpiyatları’nda ülkemizi büyük başarılarla gururlandırabilmek en büyük motivasyonum ve hayalimdi. Fakat, teknik ekibimizin aldığı kararlar neticesinde kadroda yer alamayacağımı üzülerek belirtmek durumundayım.

Sultanlar Ligi ve Milletler Ligi’nin ardından, kendimi hem fiziksel hem de mental olarak Paris Olimpiyatları için hazır hissettiğim bir dönemde, milli formamızı olimpiyat sahnesinde ikinci kez taşımayı çok istesem de teknik ekibimizin aldığı karara saygı duyuyorum.

Olimpiyatlarda canım takım arkadaşlarıma yürekten başarılar diliyorum. Gönül isterdi ki ortak hayallerimizi birlikte gerçekleştirelim ama sizlere olan inancım ve güvenim tam. Bu büyük organizasyonda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğinize ve bizlere gurur yaşatacağınıza eminim. Kalbim sizinle..."

İŞTE FİLENİN SULTANLARI'NIN OLİMPİYAT KADROSU

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kadrosuna şu isimleri dahil etti:

Cansu Özbay, Elif Şahin, Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Meliha Diken, Tuğba İvegin, Derya Cebecioğlu, Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, Aslı Kalaç, Melissa Vargas, Gizem Örge, Beyza Arıcı.

DEĞİŞİKLİK 26 TEMMUZ'A KADAR  SÜRECEK!

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda C Grubu'nda yer alacak. Filenin Sultanları, grup aşamasında Hollanda, İtalya ve Dominik Cumhuriyeti ile kozlarını paylaşacak.

12+1 kişilik kadroda sakatlık sebebiyle 26 Temmuz'a kadar değişiklik yapılabilecek.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları maç programı şu şekilde:

29 TEMMUZ
10.00 Türkiye - Hollanda

1 AĞUSTOS
10.00 Türkiye - Dominik Cumhuriyeti

4 AĞUSTOS
10.00 Türkiye - İtalya