Tuhaf balık yağmuru, Darwin'in yaklaşık 900 mil güneyinde, kurak Kuzey Bölgesi'ndeki küçük bir topluluk olan Lajamanu kasabasında meydana geldi. Daily Mail'in haberine göre, aynı bölgede son 30 yılda birkaç defa daha ilginç balık yağmuru meydana geldi. En son 2010 yılında balık yağmuru yaşandı.
Avustralya ABC News'e konuşan Lajamanu yerel ve Central Desert meclis üyesi Andrew Johnson Japanangka, "Topluluğuma doğru gelen büyük bir fırtına gördük ve bunun sadece yağmur olduğunu düşündük."Ama yağmur yağmaya başladığında balıkların da düştüğünü gördük." dedi.
BAZILARI HALA HAYATTA
Queensland Müzesi ichthyologist Jeff Johnson tarafından levrek olduğu belirlenen balıkların kendileri, bir çocuğun avuç içi büyüklüğündeydi. Bir gecede kasabanın her yerine yağan balıklardan bazılarının hala hayatta olduğu anlaşıldı.
Japanangka, "Bazıları hala toplulukta bir su birikintisinde dolanıyor. Çocuklar onları toplayıp bir şişe veya kavanozda tutuyor" dedi.
BALIK YAĞMURU NEDEN OLUR?
Hayvan yağmurunun arkasındaki kesin nedenler her zaman net değildir, ancak önde gelen bir teori, hayvanların bir su birikintisine (su kütlelerinin üzerinde oluşan kasırga benzeri hızlı hareket eden hava sütunları) sürüklendiğini ve uzun mesafeler boyunca taşınmış olabileceğini öne sürer.