Oltasının ucuna taktığı ekmekle onu avladı! Tam yarım saat yukarıya çekmeye çalıştı... 5 buçuk kilo ağırlığında

Denizli'nin Çameli ilçesinde bir vatandaş, oltasının ucuna taktığı ekmekle tam beş buçuk kilogram ağırlığında koca bir sazan balığı avlamayı başardı. Tam yarım saat süren uğraşın sonucunda yukarı çekmeyi başardığı balık ile poz veren vatandaş elde ettiği avın uğraşlarına değdiğini ifade etti.

Oltasının ucuna taktığı ekmekle onu avladı! Tam yarım saat yukarıya çekmeye çalıştı... 5 buçuk kilo ağırlığında

Denizli'nin Çameli ilçesinde bir vatandaşa aile tarım arazisinde oluşan oluşan doğal havuzun içinde yaşayan sazan balığı azarinin sahibi olan vatandaş tarafından bir dilim ekmek ile avlandı. Vatandaş, oltasındaki balığı yarım saatlik uğraştan sonra karaya çekebildi.

YARIM SAAT SÜREN UĞRAŞIN SONUCUNDA KARAYA ÇEKTİ

Denizli' de Çameli ilçe merkezi ile Kızılkaya Mahallesi arasında bulunan bölgedeki verimli tarım arazileri içinde bulunan havuzlarda, yıllardır oltasıyla av yapan amatör balıkçı emekli öğretmen Hüseyin Akkan, 5.5 kilogramağırlığında sazan balığı yakaladı. Amatör balıkçı Akkan, oltasındaki 5.5 kilogramlık balığı yarım saatlik uğraştan sonra karaya çekebildi.

Sabah saatlerinde Tepelik mevkiindeki tarlada oltasına taktığı ekmekle balık avlamaya başladığını anlatan Akkan, "Avcılık şifası olmayan bir hastalık. Sabah 05.00'de kalktık balık tutmaya geldik. Sazan ve yayın balığına göre dizayn edilmiş oltalarımızın ucuna, su altı ve su üstü için ekmeklerimizi bağladık. Tarlanın içindeki havuzlara oltayı attım. Bir müddet sonra şamandıra suda kayboldu. Balık asılıyor, ben asılıyorum yarım saat kadar uğraştım. İkimizde çok yorulduk ama ben galip geldim. Balığı sudan çıkarmayı başardım. Tüm avcı arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

 

Oltasının ucuna taktığı ekmekle onu avladı! Tam yarım saat yukarıya çekmeye çalıştı... 5 buçuk kilo ağırlığında - Resim : 1