Ölümden kurtulmak için yaptığı hareket görenlerin gözlerini yuvalarından falsolu fırlattı. Dünyada kalmak için inanılmaz çaba

Çin'deki Pekin Üniversitesi'nden bilim adamları, bir örümceğin yenilmekten kurtulmak için karınca taklidi yaptığı tespit etti. Örümceğin hayatta kalmak için gösterdiği bu çaba, ilk defa görenleri büyük bir şaşkınlığa uğrattı.

Ölümden kurtulmak için yaptığı hareket görenlerin gözlerini yuvalarından falsolu fırlattı. Dünyada kalmak için inanılmaz çaba

Besin zinciri, doğanın bir kanunu olarak biliniyor. Güçlü hayvanların, kendilerine göre daha güçsüz hayvanları yemesi ya da sürüngenlerin doğa için sıkıntı oluşturabilecek diğer hayvanları yemesi herkes tarafından normal olarak karşılanıyor. Fakat bir örümceğin, yem olmamak için karınca taklidi yapması herkes tarafından bilinen bir şey değil. 

HER ADIMDA BACAKLARINI KALDIRDI 

Çin'deki Pekin Üniversitesi'nden bilim adamları, yenilmekten kaçınmak için karıncaların davranışlarını taklit ederek tam olarak bunu yapan bir örümcek türü keşfettiler.

Siler collingwoodi türü, bu tiyatrocu hüneri sergilemek için ön ayaklarını antene benzer şekilde kaldırır, karnını sallar ve tıpkı bir karınca gibi yürümek için her adımda bacaklarını yukarı kaldırır.

iScience dergisinde yayınlanan bir çalışmada araştırmacılar, bu davranışın bazı olası yırtıcıları, özellikle de kendi türlerini yiyen örümcekleri ertelediğini buldular. Pekin Üniversitesi'nden ekolojist ve çalışmanın baş yazarı Hua Zeng, Newsweek'e verdiği demeçte, "Çalışmamızda kullanılan örümcek avcısı, karınca benzeri bir hayvana rastgele bir saldırı ciddi yaralanmalara neden olabileceğinden, her zaman dikkatli bir şekilde avlanır. "