Önce çağrı cihazları patladı! Sonra cep telefonları! Şimdi de cep telefonlarına gelen mesaj şoke etti!

İsrail'in Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarını ve telsizleri patlatmasının ardından yükselen gerilim karşılıklı saldırılar ile tırmanırken, İsrail ordusunun Lübnan'daki yüz binlerce insanın telefonuna gönderdiği yazılı mesaj korku yarattı. Bu hamle, İsrail'in Lübnan'daki cep telefonu hatlarına erişimi olduğunu gösteriyor.

Önce çağrı cihazları patladı! Sonra cep telefonları! Şimdi de cep telefonlarına gelen mesaj şoke etti!

Geçen hafta binlerce Hizbullah üyesinin haberleşme için yanında taşıdığı çağrı cihazlarının eş zamanlı patlamasını, bir gün sonra bu kez telsizlerin infilak etmesiyl Hizbullah ve İsrail arasındaki gerilim tırmandı. 

Eşi benzeri görülmemiş saldırılarda onlarca Hizbullah üyesi öldü, binlercesi yaralandı.

Önce çağrı cihazları patladı! Sonra cep telefonları! Şimdi de cep telefonlarına gelen mesaj şoke etti! - Resim : 1

İSRAİL ÜST DÜZEY KOMUTANI HEDEF ALDI 

İsrail 20 Eylül Cuma günü ise,  Hizbullah'ın en önemli komutanlarından İbrahim Akil ve yanındakileri Beyrut'ta hedef aldı.

F-35 savaş uçağının ateşlediği füze bir binayı yerle bir ederken, İran destekli Hizbullah 15 üyesini kaybetti, hava saldırısında 30 sivil de yaşamını yitirdi.

Arka arkaya gerçekleşen saldırılara ilk misillemesini Pazar günü yapan Hizbullah, sınırın 50 kilometre derinine füzeler ateşledi.

Lübnan'ın en büyük askeri gücü olan grup, İsrail'in stratejik liman kenti Hayfa'daki Ramat David hava üssü ile Rafael savunma şirketinin fabrikalarını vurduğunu duyurdu. Hayfa'da birçok patlama sesi duyulurken, şehir ilk kez doğrudan hedef alınmış oldu.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın yardımcısı Naim Kasım ise, İbrahim Akil'in cenaze törenine katılıp İsrail'le yeni bir aşamaya geçtiklerini belirtti, 'açık uçlu hesaplaşma savaşı'ndan söz etti.

Naim Kasım, hazırladıkları planlarla İsrail'in dehşetten öleceğini de ekledi. Hizbullah'ın üst düzey isimleri nadiren cenaze törenlerinde yer alıyor.

YARIM SAAT İÇİNDE 80 BOMBARDIMAN

Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA, İsrail jetlerinin yarım saat içerisinde 80'i aşkın hava saldırısı gerçekleştirdiğini ve en az bir kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde ve Bekaa Vadisi'nde yaşayanlardan acil şekilde Hizbullah binaları ve silah depolarının çevresinden uzaklaşmalarını isteyen bir uyarı yayımladı.

Önce çağrı cihazları patladı! Sonra cep telefonları! Şimdi de cep telefonlarına gelen mesaj şoke etti! - Resim : 2

YÜZ BİNLERCE İNSANIN TELEFONUNA MESAJ GİTTİ 

İsrail medyası ordunun Lübnan'daki yüz binlerce insanın telefonuna yazılı mesaj gönderdiğini aktardı, telefonlara gelen Arapça mesajlarda 'Eğer Hizbullah silahlarının bulunduğu bir binadaysanız, bir dahaki duyuruya kadar binalardan uzak durun' yazıyordu. Bu hamle, İsrail'in Lübnan'daki cep telefonu hatlarına erişimi olduğunu gösteriyor.

Önce çağrı cihazları patladı! Sonra cep telefonları! Şimdi de cep telefonlarına gelen mesaj şoke etti! - Resim : 3

İsrail'in kuzeyindeki Celile bölgesindeki sınır yerleşimlerinde ise sabaha karşı füze saldırısı alarmı verildi, sirenler çaldı.