Ormanın içinde elinde küçücük bir sopa parçası tutup ardından onu bir yaprağın üzerine koydu. İzleyenler olan şeyi görünce gözlerine inanamadı

Orman gezisi sırasında bir doğasever, çok ilginç bir anı kayda aldı. Gördüğü küçücük bir sopa parçasını elinde tutarken ilk başta ne olduğuna kimse anlam veremedi. Ardından elindeki minik sopayı bir yaprağın üzerine koydu ve kaydına devam etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntüleri izleyenler olanı görünce gözlerine inanamadı.

Bir doğasever tarafından kayda alınıp sosyal medyada paylaşılan görüntüler, doğanın her gün yeniden insanları şaşırtabildiğini bir kez daha gösterdi. Ormanda gezdiği sırada elinde aldığı küçücük sopayı kayda alan kişinin yaptığına önce kimse anlam veremedi. 

GÖZLERİNE İNANAMADILAR

Elindeki sopayı kameraya detaylıca gösterdikten sonra bir yaprağın üzerine bıraktı. Olanları izleyenler gözlerine inamamadı. Çünkü basit bir sopa parçası gibi duran şey aslında bir sopa böceğiydi ve müthiş kamuflaj yeteneği sayesinde kendisini tehlikelerden koruyordu. Basit bir sopa gibi görünen canlı, yaprağın üzerinde uzuvlarını çıkarıp ilerlemeye başlayınca herkesi şaşkına çevirdi. 

SOPA BÖCEĞİ

Sopa böcekleri, adlarından da anlaşılabileceği gibi, üzerinde yaşadıkları bitki dallarına çok benzer. Doğadaki en başarılı kamuflaj örneklerinden birine sahip olan sopa böcekleri bu sayede avcılardan korunur.