Orta Doğu yanıyor! Hizbullah'ın misilleme saldırısı sona erdi! Gözler İran'da! İran Dışişleri Bakanı'ndan açıklama geldi!

İsrail'in saldırısının ardından Hizbullah'ın başlattığı misilleme saldırısı sona erdi. Hizbullah lideri Nasrallah dün yaptığı konuşmada misilleme operasyonunun başarı ile tamamlandığını duyurdu. Ancak saldırıların bittiğine dair bir mesaj vermedi. İran Dışişleri Bakanı'ndan ise dikkat çeken bir açıklama geldi.

Orta Doğu yanıyor! Hizbullah'ın misilleme saldırısı sona erdi! Gözler İran'da! İran Dışişleri Bakanı'ndan açıklama geldi!

Hizbullah'ın uzun zamandır beklenen misillemesi dün gerçekleştirildi.

Hizbullah lideri Nasrallah, İsrail'e yönelik saldırılarını değerlendirdi ve  "İsrail'e saldırılar sürecek" mesajı verdi.

Nasrallah, "Sonuç bizim açımızdan tatmin edici olursa ve hedefine ulaşırsa operasyonumuzun tamamlandığını düşünürüz. Ancak bu yeterli gelmezse başka bir zaman yine karşılık verme hakkımızı saklı tutuyoruz" dedi.

"İKİ TARAF DA SAVAŞI SÜRDÜRMEK İSTEMEZ"

İsrail Başbakanı Netanyahu ise henüz 'son sözü' söylemediklerini vurguladı. New York Times'a konuşan analistler her iki tarafın da zafer ihtimali düşük bir savaşı sürdürmek istemeyeceğini söylüyor.

Hizbullah'ın misilleme saldırısının sona ermesinin ardından gözler yeniden İran'a çevrildi.

NETANYAHU'DAN KARARLILIK MESAJI

Nasrallah'ın konuşmasından saatler önce kameralar karşısına geçen İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da kararlılık mesajı verdi.

Netanyahu, "İsrail'i korumak için her şeyi yaparız. Beyrut'taki Nasrallah ve Tahran'daki Hamaney bilmelidir ki bu, kuzeydeki İsraillileri güvenli bir şekilde evlerine döndürme yolunda atılan bir başka adımdır. Tekrar ediyorum, bu hikayenin sonu değil." dedi

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI AÇIKLAMA YAPTI 

İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi, İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ile yaptığı telefon görüşmesinde Hamas lideri İsmail Haniye suikastına karşı misilleme yapmayı planladıklarını söyledi.

"TIRMANIŞIN PEŞİNDE DEĞİLİZ ANCAK KORKMUYORUZ" 

Irakçi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da İsrail'e verilecek yanıtın kesin, ölçülü ve iyi hesaplanmış olacağını belirterek "İsrail'in aksine biz tırmanışın peşinde değiliz ancak bundan korkmuyoruz da" dedi.