Orta Doğu'da savaş endişesi! Hava yolu firmaları bir bir uçuşları iptal ediyor

Hamas lideri Heniyye'nin İran'da suikasta kurban gitmesinin ardından İran ve İsrail arasında ipler iyice gerildi. İran'ın. son olarak tüm dünyaya "önümüzdeki saatleri bekleyin" çağrısını yapmasının ardından Orta Doğu'da savaş endişeleri büyüdü. Birçok ülkeden havayolu firmaları İsrail ve Lübnan'a bazı uçuşlarını iptal ettiklerini duyurdu.

Orta Doğu'da savaş endişesi! Hava yolu firmaları bir bir uçuşları iptal ediyor

ABD, Hollanda, Hindistan, İngiltere, Almanya, İsviçre, İtalya, Yunanistan, Fransa ve Polonya'ya ait hava yolu firmaları, Orta Doğu'da yaşanan son gelişmeler üzerine güvenlik gerekçesiyle İsrail ve Lübnan'a bazı uçuşları iptal ettiklerini açıkladı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramasının ardından İran'ın İsrail'e yapması beklenen misilleme, havayolu şirketlerinin bölgedeki seferlerini de etkiledi.

THY'NİN SEFERLERİ ERTELENDİ

Türk Hava Yolları (THY), İsrail ile İran arasında yaşanan gerginlik nedeniyle bu gece İran'a yapılması planlanan seferlerini yarına erteledi.

THY'nin İran'ın farklı şehirlerine yapılması planlanan seferler, sabah saatlerinden itibaren icra edilecek.

Aynı zamanda Irak ve Ürdün seferleri de tedbir amaçlı olarak gündüz saatlerinde meydanlara inilebilecek saatlere göre düzenlendi.

UNITED VE DELTA HAVAYOLLARI İSRAİL UÇUŞLARINDA DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ

Orta Doğu'da büyüyen güvenlik krizi sebebiyle ABD hava yolu şirketlerinden New York ile İsrail arasında haftada 14 sefer yapan United Havayolları, 6 Ağustos'a kadar İsrail seferlerini durdurdu.

Delta Havayolları, 2 Ağustos'a kadar İsrail uçuşlarını askıya almış, İngiltere'nin önde gelen hava yolu şirketlerinden British Airways (BA) de bu ülkeye dünkü uçuşlarını iptal etmişti.

İSVİÇRE HAVA YOLU ŞİRKETİ, ZÜRİH-TEL AVİV UÇUŞLARINI ASKIYA ALDI

İsviçre Uluslararası Hava Yolları (Swiss), Orta Doğu yaşanan son gelişmeler nedeniyle Zürih ile Tel Aviv arasındaki uçuşları karşılıklı durdurdu.

Zürih ile Tel Aviv arasındaki uçuşlar, 8 Ağustos'a kadar "mürettebat ve yolcuların güvenliği" gerekçesiyle askıya alınırken, 29 Temmuz'da Zürih ile Beyrut arasındaki uçuşların askıya alınma süresi de 12 Ağustos'a kadar uzatıldı.