Orta Doğu'da tansiyon yükseliyor! İsrail teyakkuzda! ABD devreye girdi! İran nereleri hedef alacak?

Hamas lideri Haniye'nin Tahran'da öldürülmesinin ardından, Orta Doğu'da adeta büyük savaş hazırlıkları yapılıyor. İran'dan üst üste intikam yeminleri gelirken, ABD ise İsrail'e yönelik bir saldırı olması halinde İsrail'i destekleyeceğini dile getirdi. ABD, İsrail’e yönelik olası saldırıya karşı bölgedeki varlığını arttırma kararı aldı, yeni savaş gemileri ve uçaklar sevk ediliyor.

Orta Doğu'da tansiyon yükseliyor! İsrail teyakkuzda! ABD devreye girdi! İran nereleri hedef alacak?

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da suikast sonucu öldürülmesinin ardından tüm dünyanın gözü İran’ın İsrail’e vereceği cevapta. 

 

İRAN NERELERİ HEDEF ALACAK?

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’e yakınlığı ile bilinen Kayhan gazetesi, dünkü manşetinde İsrail’i hedef alacak operasyona dair iddialara yer verdi. Manşette ‘Haniye’nin kanının intikamını almak için geri sayım’ başlığı kullanılırken haberde, yeni operasyonun öncekinin aksine Tel Aviv ve Hayfa gibi İsrail’in derinliklerindeki bölgeleri, stratejik merkezleri ve Hamas lideri Haniye’nin öldürülmesinde rol oynayan İsrailli yetkililerin sivil konutlarını hedef alacağı öne sürüldü.

Ayrıca Hint Okyanusu’ndan Akdeniz’e seyahat eden İsrail’e ait gemilerin ve İsrail’in ekonomik hedeflerinin de ağır saldırılara hedef olacağı belirtildi.

 

İSRAİL’DE YÜKSEK ALARM

İran’ın ardı arkası kesilmeyen tehditlerine cevap ise ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’dan geldi.

Yapılan açıklamada, İran ve Hamas’a karşı olarak İsrail’in savunmasını güçlendirmek için Ortadoğu’ya daha çok savaş uçağı ve savaş gemisi gönderileceği aktarıldı.

Öte yandan İsrail hükümeti, iletişim ağlarında aksama yaşanabilme ihtimalinin göz önüne alınarak bakanlara uydu telefonu tahsis edildiği duyuruldu.

 

ABD ASKERİ YIĞINAK YAPIYOR

ABD Savunma Bakanlığı, İran’ın ve vekil güçlerinin İsrail’e karşı yapması beklenen misillemesinden ötürü bölgeye takviye balistik füze savunma sistemleri, savaş gemileri ve savaş uçakları gönderileceğini duyurdu.