Oruç tutmaları gündem olmuştu! Benfica’dan Barcelona maçı öncesi Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü kararı
Portekiz’de Benfica forması giyen milli futbolcular Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü’nün Ramazan ayı boyunca oruç tutmaları gündem oldu. Şampiyonlar Ligi Son 16 turunda Benfica’nın Barcelona ile oynayacağı maç öncesi teknik direktör Bruno Lage iki futbolcunun ilk 11’de olup olmayacağı yönünde karar verdi.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte dünya genelinde birçok Müslüman futbolcu oruç tutmaya başladı. Bu durum Portekiz’de de gündem oldu. Portekiz basını Benfica forması giyen milli futbolcularımız Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu'nun yanı sıra Zeki Amdouni ve Adrian Bajrami'nin oruç tutmalarını haberleştirdi.
Portekiz'in önde gelen spor gazetelerinden A Bola’da yer alan haberde 4 oyuncunun oruç tutacak olması oyuncuların performansına etki edebileceği altını çizildi. Haberde, “Müslümanlar bu cuma günü Ramazan ayına başladı ve 30 Mart'a kadar gün doğumundan gün batımına kadar hiçbir şey yiyip içmeyecekler. Bu durum, yaşam biçiminde önemli bir değişikliğe yol açabilir" ifadeleri kullanıldı.
"ORKUN KÖKÇÜ VE KEREM AKTÜRKOĞLU, RAMAZAN AYI BOYUNCA ORUÇ TUTACAK"
Haberin devamında ise Benfica teknik direktör Bruna Lage ise futbolcularına güvendiğini dile getirilerek; "Türk asıllı Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu, İsviçre doğumlu ancak Türk vatandaşlığı da bulunan Zeki Amdouni ve İsviçre kökenli olup Arnavut vatandaşlığı da olan Adrian Bajrami, Ramazan ayı boyunca oruç tutacak. Bu dönemde Benfica, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile oynayacağı son 16 turu maçları ve ligde Nacional ve Rio Ave ile yapacağı karşılaşmalar gibi zorlu bir fikstüre sahip. Teknik direktör Bruno Lage, bu oyuncuların deneyimlerine güveniyor ve Ramazan'ın fiziksel durumlarına olumsuz bir etkisi olmayacağını düşünüyor” denilmişti.
ÖZELLİKLE TÜRK OYUNCULARA VURGU YAPILDI
Öte yandan Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu'na ise ayrı bir parantez açılan haberde, "Özellikle bu ikilinin en çok kullanılanlar arasında olması, teknik ve sağlık birimlerini konuya daha yakından bakmaya sevk edebilir” denildi.
BARCELONA MAÇINDA OYNAYACAKLAR MI?
Benfica Teknik Direktörü Bruno Lage’nin oruç tutan oyuncularına Ramazan boyunca süre verip vermeyeceği merak edilirken bu akşam Barcelona maçı öncesi kararı belli oldu.
Lage, Müslüman oyuncularının oruç tutmasının performanslarına bir engel oluşturacağını düşünmüyor. Başarılı teknik adam Barcelona maçını ilk 11’ini de bu düzlemde şekillendirecek.
KARAR VERİLDİ
Portekiz basınından alınan son bilgilere göre Benfica’da Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü maça ilk 11’de başlayacak.
Benfica’nın Barcelona karşısına Trubini, Araujo, Silva, Otamendi, Carreras, Aursnes, Barreiro, Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu, Pavlidis, Schjelderup 11'yle çıkması bekleniyor.
Barcelona ise Portekiz'deki rakibi karşısına Szczesny, Kounde, Cubarsi, Martinez, Balde, De Jong, Pedri, Yamal, Olmo, Raphinha, Lewandowski ilk 11’iyle çıkması bekleniyor.
KEREM AKTÜRKOĞLU VE ORKUN KÖKÇÜ'NÜN BU SEZONKİ İSTATİSTİKLERİ
Sezon başında Galatasaray'dan Benfica'ya imza atan ve yaptığı hızlı başlangıçla birlikte ülke gündemine damgasını vuran Kerem Aktürkoğlu, bu sezon çıktığı 35 maçta 11 kez gol sevinci yaşarken, 6'da asist katkısında bulundu.
Benfica formasıyla ikinci sezonunu geçiren Orkun Kökçü ise çıktığı 37 karşılaşmada 8 gol, 5 asist yaparak toplam 13 gole direkt katkı sağladı.