Osimhen devre arası Galatasaray'dan gidecek mi? Okan Buruk ilk kez tv100'de açıkladı

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Ersin Düzen ile Futbolun 100’ü programında Nijeryalı futbolcu Victor Osimhen’in devre arasında takımdan ayrılıp ayrılmayacağına ilişkin olarak konuştu.

Tv100’ün ilgiyle izlenen programı Ersin Düzen ile Futbolun 100’ü programına Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk konuk oldu. Buruk, Napoli’den 1 yıllığına kiralanan Osimhen’in transfer süreci ve devre arası takımdan ayrılıp ayrılmayacağı hakkında konuştu.

OSİMHEN’İN TRANSFERİ NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Okan Buruk, Osimhen’in transferini şu sözlerle anlattı:

“Oyuncularımla video görüşmesi yapıyorum telefonda. Bazen kendim konuşuyorum, ikna etmek gerekiyor, sizle iletişim kurması en doğrusu oluyor. George Gardi ile konuştuk, böyle bir durum olduğunu. Transfer komitemizle konuştuk. Ben hemen dedim ki, video görüşmesi yapalım George dedim. Adana Demirspor maçı öncesiydi, soyunma odasındaydım. Osimhen nasıl olacak diye düşündüm, gerçekçi mi buraya gelmesi dedim. Ben orada çok istediğini açık açık net gördüm. Galatasaray'ı, taraftarı anlattım. Burayı çok iyi bildiğini, Mertens'i çok sevdiğini söyledi. Galatasaray'ı yakından takip ediyormuş. Orada konuşmamız oldu, çok iyi geçti. Burada oynamak, burada olmak istiyor, onu net bir şekilde aldım. Sonra başkanımızla görüşüldü. Başkanımızın onayıyla yolumuza devam ettik. Bence burada Türk futbolu için çok önemli bir transfer oldu. Bizim için de enerjiyi değiştirecek bir şey oldu. Gelmesi taraftar için de motivasyon oldu. Avrupa listesine de yetiştirdik. İyi başlaması da önemliydi. Burada da bir bütçe var sonuçta. İki santrfor var, üçüncüyü alıyorsunuz, burada başkana da teşekkür etmek gerekiyor. Benim için de önemli bir şans.”

“OSIMHEN İHTİMALSE ALIRSINIZ”

Osimhen transferinde Icardi'nin sakatlığı faktör değildi. Osimhen ihtimalse yine alırsınız. Önümüzde Fenerbahçe maçı var. Icardi'nin orada oynaması zor, Osimhen orada bizim için çok iyi olur diye aklımdan o anda geçti."

OSIMHEN DEVRE ARASI GALATASARAY'DAN AYRILACAK MI?

"Osimhen, 'Ben burada devam edeceğim, benim öyle bir düşüncem' dedi, geldiğinden itibaren. Burada çok mutlu. Mutsuzluğu olsa, ‘Ben geldim buraya, niye buradayım’ diyen biri olsa olabilir. Transfer şartlarını bilmiyorum. Oyuncunun istemesi burada ana şey. Oyuncu isterse böyle bir durum olabilir. Ama oyuncu buraya gelirken ‘Ben buradan ayrılmayacağım, bir madde olsa da ben burada kalacağım’ düşüncesi var."