Osimhen transferi ve psikolojik üstünlük

Sevgili okurlar, Avrupa’da transfer dönemi kapansa da Türkiye’de süreç 13 Eylül’de sona erecek. Transfer döneminin uzun olmasının avantajını Galatasaray iyi kullanarak Napoli’nin dünyaca ünlü golcüsü Victor Osimhen’i kiralık olarak transfer etti. Futbol oyunlarında bile transfer ederken zorlanacağınız bir futbolcuyu kadroya katmak her anlamda iyi bir transfer hamlesi.

Osimhen transferinden dolayı Galatasaray yönetimini kutluyorum. Şampiyonlar Ligi’nden elenilmesi sonrası ancak böyle bir transfer taraftarı yeniden heyecanlandırabilirdi. İstenen etki de alınmış görünüyor.

Nitekim bu transfer, bir psikolojik üstünlük getirdi. Fenerbahçeli birçok taraftar sosyal medyada adeta yangın çıkararak takımlarının Osimhen’i transfer etmesini istedi. Aslında Osimhen transferiyle Galatasaray yönetimi, hem taraftarının güvenini kazandı, hem de Fenerbahçe yönetimini stres altında bırakmış oldu.

Türkiye’de futbol iklimi böyledir. Bir yıldız futbolcu getirirsiniz, kötü şeyler bir anda akıllardan silinir. Ama getirdiğiniz futbolcu istenen performansı veremezse, sonuçlar istenildiği gibi olmazsa rüzgar tersine döner. Bakalım bu süreçte neler göreceğiz...