Osmaniye'de sıra dışı olay! Vitesi boşa aldılar, araçlar yokuş yukarı gitti

Osmaniye’de bulunan Zorkun Yolu üzerindeki Karacalar Mezarlığı yakınında meydana gelen sıra dışı olay, vatandaşlar arasında yayılınca herkes bölgeye akın etti. Vitesi boşa aldıkları araçlarının yokuş yukarı doğru çıktığını söyleyen ve bu anları kayda alan vatandaşlar, izleyenleri şaşırttı. Bir genç de motosikletiyle bölgede çektiği videoyu paylaştı. Birçok vatandaş, bölgede kuyruk oluşturdu.

Osmaniye’nin Zorkun Yolu üzerindeki Karacalar Mezarlığı’nın hemen üstünde, birçok vatandaş manyetik alanı denemek amacıyla kuyruk oluşturdu. Bir sosyal medya kullanıcısının bölgedeki çektiği ve "Burada manyetik alan mı var?" başlıklı videosunun milyonlarca kişi tarafından izlenmesinin ardından, vatandaşlar buraya akın etmeye başladı.

BİR ANDA İLGİ ODAĞI HALİNE GELDİ

Ziyaretçiler, eğimli yolda araçlarının ileriye doğru değil de geriye doğru gitmesine bir anlam veremiyor. Yıllardır bilinen ancak pek dikkate alınmayan bu ilginç durum, sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çekmesiyle birlikte bir anda ilgi odağı haline geldi. Bir genç, motosikletiyle gittiği bölgede deneme yaptı, motorunu boşa aldı, motosikletinin yokuş yukarı doğru gittiği anları kaydetti. 

SIRA DIŞI BİR OLAY

Bölgedeki sıra dışı olayı birçok kişi manyetik alana bağlarken, bazı kullanıcılar ise bunun göz yanılsaması olduğunu iddia ediyor. Vatandaşlar, yaşanan olayla ilgili bilimsel bir açıklama beklediklerini dile getiriyor. Bir vatandaş, "Yeni fark ettiniz, orası yıllardır var," derken, bir diğeri bunun göz yanılsaması olduğunu belirtiyor. Aslında Türkiye’nin birçok bölgesinde, Osmaniye’de yaşanan ve manyetik alan olarak adlandırılan benzer olayların bulunduğu bildiriliyor.

YOKUŞ YUKARI GİDİYORLAR

Örneğin, Isparta'da da boşa alınan arabaların yokuş yukarı gittiği videolar sosyal medyada yer almaya başladı. Bu görüntülerde, boşa alınan bir arabanın yokuş yukarı çıktığı gözlemleniyor. Vatandaşlar burada da bölgedeki manyetik alandan dolayı böyle bir olayın gerçekleştiğini düşünüyor. Göz Yanılsaması mı, Manyetik Alan mı? Türkiye’nin farklı yerlerindeki bu ilginç olayların manyetik alandan mı yoksa sadece bir göz yanılsaması mı olduğu konusunda net bir cevap bekleniyor.