Özel-Kılıçdaroğlu görüşmesinde ne konuşuldu? İlk kez tv100'de açıklandı

tv100'ün izleyicileri ekrana bağlayan programı Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı'nda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, partinin önceki lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı tüzük görüşmesi konuşuldu. Gazeteci Barış Yarkadaş, kritik görüşmede daha çok yeni parti tüzüğü yerine güncel siyasi konuların gündeme geldiğini belirtti.

Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programının konukları tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Gerçek Gündem Genel Yayın Yönetmeni Seyhan Avşar, Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan ve Türkgün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Müftüoğlu oldu.

Programda tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, partinin bir önceki lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla dün gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili edindiği bilgileri paylaştı.

CHP'Lİ VEKİLLERİN 2 İSTEĞİ

Yarkadaş, CHP'de tüzük çalışmalarında milletvekillerinin ön seçimin hakim huzurunda yapılması ve vekillik için süre sınırının getirilmesini istediklerini belirttikten sonra Ankara'daki Özel-Kılıçdaroğlu görüşmesinde gündeme gelen konuları sıraladı.

KILIÇDAROĞLU'NUN TÜZÜK TAVRI 

Yarkadaş "Görüşmede Cumhurbaşkanlığı Seçimi tartışmalarının erken başlaması halinde partiye zarar vereceği konusu gündeme gelmiş. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da konuyla ilgili bazı rahatsızlıklarını dile getirmiş." ifadeleriyle kritik görüşmeyi anlatırken tüzükle ilgili de Kılıçdaroğlu'nun tavrını açıkladı.

"Kemal Bey taslağı tam oalrak görmeden bir öneride bulunmayacağını belirtmiş." diyen Yarkadaş, "Tüzük taslağı az konuşulmakla beraber daha çok yerel siyasetle ilgili değerlendirmeler yapılmış." dedi.