Özgür Özel asgari ücret için rakam verdi! “Bakan Şimşek’e talebimizi ilettik”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim çağrısında bulunarak “Şartlar böyle giderse önümüzdeki yıl bugünlerde erken seçim talebini dillendiririz” dedi. Özel, erken seçim kararının milletin isteğine bağlı olduğunu ifade etti. Özel ayrıca, asgari ücretin 25 bin TL olması gerektiğini belirterek, CHP heyetinin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yaptığı görüşmede bunu ilettiğini söyledi.

Özgür Özel asgari ücret için rakam verdi! “Bakan Şimşek’e talebimizi ilettik”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçimle ilgili açıklamalar yapmaya devam ediyor. Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Özel, “Şartlar böyle giderse biz önümüzdeki yıl bugünlerde erken seçim talebini dillendiririz” dedi.

"ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTERSE KAÇINILMAZ OLUR DİYORUM"
TBMM Genel Kurulu’ndan erken seçim kararı çıkması için 360 milletvekilinin oyunun gerektiğini belirten Özel, “AK Parti ‘evet’ diyemediği için bir erken seçim yapılamıyor. O yüzden de teknik olarak mümkün değil. Ben hep söylüyorum; erken seçimi millet isterse kaçınılmaz olur diyorum” diye konuştu.

"5 YIL VAR İKİ SEÇİM ARASINDA BUNUN ORTASI ÇOK KRİTİK BİR YER 2.5 YIL"
Özgür Özel, erken seçim olmadığı takdirde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday olamayacağını hatırlatarak tarih verdi. Özel “Tarih olarak da şunu söylüyorum. 5 yıl var iki seçim arasında bunun ortası çok kritik bir yer 2.5 yıl. Sayın Erdoğan eğer Meclis seçimleri yenileme kararı almazsa bir daha aday olamıyor. 2.5. yılda şöyle bir noktaya geleceğiz. Biz gel seçimleri yenileyelim deriz gelip aday olursa 2.5 yıl o koyar, 2.5 yıl biz koyarız ortaya. Tam ortasının öyle bir manası var." dedi.

“ASGARİ ÜCRET 25 BİN LİRA OLMALI”
Özgür Özel, CHP heyeti ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin de konuştu. Özel, vatandaşların talepleri ve önerilerini götürdüklerini belirtti ve makro çözüm önerisiyle gittiklerini söyledi. Dört talepleri olduğunu söyleyen Özel, bunlardan birinin de asgari ücretin artırılması olduğunu dile getirdi. Özel, asgari ücretin 25 bin TL olmasını talep ettiklerini belirterek “Eğer bizi dinlerlerse en düşük emekli maaşını asgari ücret durumuna yükseltelim yani bugün için 17 bin lira. Asgari ücrete enflasyon zammı verelim yani bu 6 ayda bu enflasyonun erittiği yüzde 28’i en azından 17 bin liranın üstüne verelim ve asgari ücret en az 22.500 bence 25 bin lira olsun. Çay taban fiyatı 25 lira olması gerekiyor. Buğday taban fiyatının 15 bin lira olması gerekiyor. Çiftçinin de aldığı desteklemenin GSMH’dan yüzde 1’i olması gerekiyor bunu sağlayalım. Büyük bir kredi kartı çıkmazı içinde ülke kredi kartları faizlerini düşürelim faizden alınan yüzde 30 vergiyi sıfırlayalım. Bir kereye mahsus kredi kartı faizlerini silip ana parasını bölelim ki yeniden nefes alsınlar.” dedi.

“KILIÇDAROĞLU İLE ARAMIZ GAYET İYİ”
CHP’nin bir önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile olan ilişkisini de değerlendiren Özel, “Aramız gayet iyi. Daha dün Yaşar Yakış’ın cenazesi için Meclis’e geldi. Önceki genel başkanlarımızla da sık sık bir araya geliyoruz” dedi. Özel, Kılıçdaroğlu ile ilgili “Daha dün Yaşar Yakış’ın cenazesi için meclise gelmişti. Ben sayın genel başkanım meclise gelecekse ondan önce meclise gidiyorum. Kendisini mecliste karşılıyorum, eşlik ediyorum, arabasına kadar uğurluyorum. Bana düşen bu. Zaman zaman randevu alıyorum. Ofisinde görüşüyoruz, zaman zaman birlikte yemek yiyoruz. Normali bu. Olmasa ‘Neden bir araya gelmiyorlar?’ demek lazım. Bu kadar yakın çalışmış insanlar, aynı şehirde oturuyor. Belli aralıklarla bir araya gelmesi veya Cumhuriyet Halk Partisi’nin önceki genel başkanın birikiminden, deneyiminden istifade etmek kadar doğal bir şey yok. Yani bunu mutlaka sürdürmek lazım.”