Özgür Özel’den dikkat çeken sözler: Bir grup arkadaşın arka planda yürüttükleri iletişimi biliyoruz

CHP lideri Özel Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun çevresindeki bazı kişilerin kulis faaliyetlerine ilişkin "Kemal Bey olmazsa biz bir daha siyasette olamayız” vehmine kapılan bir grup arkadaşın arka planda böyle bir iletişim yürüttüklerini herkes biliyor. Onların bunu yapıyor olması ne Kemal Bey'i bağlar ne de partinin önünde bir engel veya engebe yaratır. " dedi.

Özgür Özel’den dikkat çeken sözler: Bir grup arkadaşın arka planda yürüttükleri iletişimi biliyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, t24 yazarı Cansu Çamlıbel'e konuştu.  Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile en yakın zamanda görüşeceğini ifade eden Özel "Esad'la doğrudan görüşerek Türkiye ile Suriye'nin arasında sorunları ortadan kaldırmak için aracılık edebilirim. Esad ile de görüşürüm bunun için, Erdoğan ile de. Esad'la Türkiye'nin masaya oturmasına ve Türkiye'de yaşayan sığınmacıların Suriye'ye geri gitmesini sağlayacak barış ortamının sağlanmasını temin edecek görüşmelere aracılık edebilirim. Bunun için en kısa zamanda Esad'la doğrudan görüşmeyi de planlıyorum." dedi.

"ARKA PLANDA YÜRÜTTÜKLERİ İLETİŞİMİ BİLİYORUZ, BUNLAR BİZİM ÖNÜMÜZDE BİR ENGEBE YARATMAZ"
Son dönemde CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çıkışlarına ilişkin Çamlıbel'in "Sanki kurultay yenilgisinin stresini üzerinden atamamış ve yarın bir kurultay olsa yeniden genel başkanlık yarışına girmeye hazır bir tavır sergiliyor. Hatta kulislerde Ekrem İmamoğlu'nu sonbahardaki tüzük kurultayını seçimli kurultaya çevirmeye ikna etmeye çalıştığı konuşuluyor. Siz bunları kendisiyle hiç konuştunuz mu?" sorusu üzerine Özel "Bu konuda Kemal Bey'in ne bana kapalı bir toplantıda, baş başa görüşmemizde söylediği bir şey var ne de kamuoyuna böyle bir beyanı var. Ama Kemal Bey'in etrafındaki “Kemal Bey olmazsa biz bir daha siyasette olamayız” vehmine kapılan bir grup arkadaşın arka planda böyle bir iletişim yürüttüklerini herkes biliyor. Onların bunu yapıyor olması ne Kemal Bey'i bağlar ne de partinin önünde bir engel veya engebe yaratır. Bunlar kendi varlıklarını sadece ve sadece Kemal Bey'in varlığına bağlı gören, özgüveni eksik bazı arkadaşlarımızın çabaları. Biz bunları aşarız. Burada herhangi bir problem olmaz." dedi.

"EKREM BAŞKAN İLE ESKİYE DAYANAN GÖNÜLDAŞLIĞIMIZ VAR, BİRLİKTE YOL YÜRÜYORUZ"
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile arasındaki ilişkiyle ilgili Özel "Bizim çok eskiye dayanan bir gönüldaşlığımız var. Biz arkadaşız, yolu da birlikte yürüyoruz, yemeği de birlikte yiyoruz. Siyasi bir strateji kurmadan önce şu oldu; ikimiz de siyaseti benzer okuduk. Sonra oturduk konuştuğumuzda da tespitlerimizin ve çözüm yolumuzun ortak olduğunu gördük. İkimiz de 28 Mayıs 2023 günü yaşanan büyük travmadan sonra hiçbir şey yapmadan yerel seçimlere gidilirse başarısız olacağımızı gördük. Ekrem Başkan değişim olmadan ilerlenirse İstanbul'da aday dahi olmayacağını söyledi. Ben de o şekilde bırakın İstanbul ve Ankara'yı, İzmir'i bile kaybedebileceğimizi söyledim. Biz değişimde birlikte olmaya karar verdik, birlikte yol yürümeye karar verdik. Ve halen daha da birlikte yol yürüyoruz. Kurultayı kazandık ama değişim bitmedi. 31 Mart seçimlerine değişim ruhuna uygun adaylarıyla gittik ama değişim yine bitmedi. Önümüzdeki ilk genel seçimleri kazanacağız, orada bile değişim bitmeyecek. Türkiye'yi yeniden olması gereken rotaya oturacağız. Türkiye'yi yeniden çağdaş dünyanın bir parçası haline getireceğiz. Değişim ancak o zaman bitecek." dedi.