Özgür Özel'den Erdoğan'a çağrı: Görüşmeye beraber gidelim

CHP Genel Başkanı Özel, Hatay İskenderun'da konuşarak Suriyeli sığınmacılarla ilgili dikkat çeken çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşer Esad'a birlikte gitmeyi öneren Özel, Türkiye'nin önünde büyük bir fırsat olduğunu belirtti. TBMM'de İsrail tehlikesi nedeniyle yapılacak gizli oturumla ilgili de görüşünü paylaşan Özel, konunun içinin doldurulmaması halinde "Söylenmeyeni ifşa ederim." dedi.

Özgür Özel'den Erdoğan'a çağrı: Görüşmeye beraber gidelim

CHP Genel Başkanı Özel, Hatay'ın İskenderun ilçesinde 'Halk Buluşması'na katıldı. Burada konuşan Özel, depremzedelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

"EN ÇOK SIĞINMACI BARINDIRAN ÜLKE TÜRKİYE"

Türkiye'nin de Hatay'ın da önemli sorununun sığınmacılar olduğunu kaydeden Özel, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye, dünyanın en çok sığınmacı barındıran ülkesi ve açık ara önde. Bizden sonrakilerin hepsini toplasan bizim kadar yok. Tayyip Bey, Merkel ile bir anlaşma yaptı. 6 milyar euroyu aldı, Türkiye'yi açık sığınmacı kampına çevirdi. Avrupalıların hepsinin yüzüne söylüyorum. 6 milyar verip bizi 4,5-5 milyon sığınmacıyla burun buruna getirdiniz. Bu sorunu hep beraber çözmeliyiz. Bunu yapmazsak, bu ne Türkiye'ye hayırdır ne Avrupa’ya hayırdır.

"ŞİMDİ BÜYÜK BİR FIRSAT VAR"

Şimdi büyük bir fırsat var. Yıllarca 'Esad ile görüş' dedim. 'Esad ile görüşmem, katil o' dedi. Ben 'randevu istedim, gidiyorum ben çözeceğim dedim', 'ben de gideceğim' dedi. Haber yolladı Putin ile Esad'a 'Önce benle görüşsün, muhalefetle görüşürse anlaşma olmaz' dedi.

Şimdi git diye bekliyoruz, gitmiyor. Kardeşim bir an önce git. Bu sorunu konuş. Bak Esad genel af ilan etti. Buradaki herkes giderse cezaya tabi olmayacak. Bu fırsat, bugün kaçarsa bir daha olmayacak. Hazır genel af varken hazır ben bütün dünyadaki sosyal demokrat partilerin, sosyalist partilerin, sol partilerin liderleri ile konuşuyorum. 'Sığınmacılar Suriye'ye dönsün para meselesi kolay' diyorlar. 'Ama sakın bize yollamayın' diyorlar.

Gidelim dünyadan parayı bulalım, Avrupa'dan desteği alalım. Bunların evini, okulunu, hastanesini yapalım, iş yerlerini oraya açalım. Memleketlerine yollayalım. Vallahi de billahi de bizim fakirimiz bize yetiyor. Bizim yoksulumuz yetiyor, bizim çocuğumuz işsiz hiç bulamıyor. Artık bu fırsatı kaçırma; Esad'a git, anlaş, el sıkış, hazır af çıkmışken, davulla zurna ile yollayalım bu arkadaşları."

 "GEREKİYORSA BİRLİKTE ESAD'A GİDELİM"

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adım atmaması halinde kendisinin adım atacağını vurgulayarak, "İşi çözümsüzlüğe doğru sürüklemesini de doğru bulmuyorum. Daha dün yeni belge geldi. Belgeyi dün gösterdim mitingde. Geçici sığınmacıların kalma süresinin uzatılması, iş izni olanların, çalışma izni olanların süresinin uzatılması, olmayanlara çalışma izni verilmesine uğraşıyorlar. 'Diyoruz Antarktika, o diyor kulağıma mantar tıka.' Duymuyor bizi, dinlemiyor bizi, bunu kabul etmiyoruz. Bu sığınmacıları kalıcılaştırmak, ucuz iş gücüne, krizi öyle yenecekmiş.

Yarım asgari ücrete çalıştıracakmış. Bunların tamamı Türkiye'deki işsizliği büyütür, işi olanı da işten atarlar, Suriyeli alırlar. Bu işler yanlış işler, tehlikeli işler. Buradan uyarıyorum. Gidelim; ben ayrı gideyim, sen ayrı git. Gerekiyorsa birlikte gidelim. Türkiye'deki diğer siyasi partilerin de temsilciler ile liderleri ile gidelim. Bu milli meseleyi sen başımıza açtın; ama hep birlikte çözelim. Yeter ki bu sığınmacı sorununu bir an önce bitirelim. Bu çağrımı tekrarlıyorum" diye konuştu. 

GİZLİ OTURUMLA İLGİLİ UYARI: İFŞA EDERİM

 Meclis'te yarın CHP'nin çağrısıyla gizli oturum yapılacağını kaydeden Özel, "Sebebi şu; ülkenin cumhurbaşkanı hepimizin gözünün içine baka baka Meclis'in kürsüsünden dedi ki 'İsrail'in bir sonraki hedefi biziz.' Bu olacak bir iş değil. Bunu şöyle yapıyorlar. Bir; Türkiye, İsrail'den çok güçlü bir devlettir. İki; Türkiye, İsrail'e karşı dünyadaki üye olduğu bütün yapılar tarafından korunmak, sahip çıkmak zorundadır, başta NATO olmak üzere. Ayrıca bu memleket öyle Netanyahu'nun kendi halkının bile yaka silktiği birinin tehdidine cevap vermeyecek, ondan korkacak durumda değildir. Bunu herkes bilir. Ama Cumhurbaşkanı diyor ki 'Bir sonraki hedefi biziz'.

Ona ne Netanyahu cesaret edebilir ne dünyanın en akılsızları buna kalkışabilir. Ama bir şey var. Bir korku yaymak, o korkuyla insanları evet açsın, yoksulsun, işsizsin ama tehlike büyük. 'İsrail saldıracak, beni desteklemelisin' demekse hesap, işte bu parti bu numarayı yutmaz. Geçmişte yaptığı oyunlara gelmez. O yüzden yarın Meclis'e çağırdık. 'Kapalı oturum yap' dedik, kendi gelmiyor. Gelmeli, gelmeliydi. Bakanları geliyor, gelsinler. En doğru bilgileri versinler.

Eğer yarınki oturum 10 yıl gizliliği var. Yarın bize İsrail saldırısının kapıda olduğunu, bir sonraki hedefin Türkiye olduğunu anlatırlarsa gereğini yaparız, susarız. Ama yarın sakın ha sakın, yarın bildiklerimizi bize anlatıp, havanda su dövüp 'Tehlike var, olabilir' deyip bu Meclis kürsüsünden Cumhurbaşkanı ağzıyla söylenen lafın altını tane tane doldurmazlarsa evet oturum gizli, söyleneni söyleyemem. Ama söylenmeyeni ifşa ederim. Kimse bizi İsrail tehdidiyle korkutup, televizyonlarda savaş konuşturup, yoksulluğu, emekliyi, asgari ücretliyi, depremzedeyi, çiftçiyi, işçi konuşmamamızı beklemesin. Bunun hesabını çok ağır sorarız çok ağır sorarız" dedi.