Özgür Özel'den adaylık açıklaması: 'Tarihe böyle geçmek istiyorum, penaltıyı kimin atacağına karar vereceğim''

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı bir televizyon programında son dönemde partisi hakkında çıkan iddialara ve erken seçim tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı sorusuna yanıt veren Özel, '' Ben Atatürk'ün partisini iktidar yaparak tarihe geçmek istiyorum. Ben teknik direktörüm. Ben penaltıyı kimin atacağına karar vereceğim" şeklinde konuştu.

Özgür Özel'den adaylık açıklaması: 'Tarihe böyle geçmek istiyorum, penaltıyı kimin atacağına karar vereceğim''

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalar kaydetti.

4-9 Eylül tarihlerinde düzenlenecek tüzük kurultayına ilişkin açıklamalarda bulunan Özgür Özel, tüzük kurultayının ardından genel başkan adaylığını daha kolay hale getireceklerini söyledi.

''ERKEN SEÇİMDEN KİMSE KAÇAMAZ''

'Erken seçim' söylemleriyle ilgili açıklamalar kaydeden Özel, şu ifadeleri aktradı:

31 Mart'tan hemen sonra 'Erken seçim çağrısı yapmayacağım' dedim. Bu seçim AK Parti'yi uyarmaktır. Fırsatçılık yapmamak lazımdır. Vatandaşın ekonomik krizi büyük, sorunları çok fazla. Çözmezseniz geçim olmaz, geçim olmazsa da seçim olur dedim. Kurultayda söylediklerimin arkasındayım. Ben seçimi isterim, bugünden hazırım, dünden razıyım. Ben meydan meydan geziyorum. Ben seçimden bugüne 10'uncu mitingime gidiyorum. Biz erken seçim istiyoruz teknik şartlar elimizde yok. Erken seçimden kimse kaçamaz.

"CUMHURBAŞKANI ADAYI DEĞİLİM"

Özel "Cumhurbaşkanı adayı mısınız?" sorusuna "Hayır" diyerek yanıt verdi. "Bu size bağlamasın?" sorusuna ise "Bağlasın, hiçbir sorun yok" diyen Özel, hedefini şöyle açıkladı:

"Ben Atatürk'ün partisini iktidar yaparak tarihe geçmek istiyorum. Bu hiç azımsanacak bir irade değil. Ben Erdoğan'ın 25 yıllık iktidarına son veren ve yeniden CHP'li bir cumhurbaşkanı seçtiren ekipte genel başkanlık görevini yapmış birisi olarak tarihe geçmeyi önemli görüyorum. Ben teknik direktörüm. Ben penaltıyı kimin atacağına bütün taraftara sorarak karar vereceğim."

''SEÇMENDE KARŞILIĞI YOK''

Parlamenter sistem söyleminin rafa kalkıp kalkmadığı sorusuna ilişkin konuşan Özel,''

''Dünyada en önemli konu ekonomi. 10 ekonominin 10'su da güçlü parlamento ile yönetiliyor, 1'i de başkanlık. Hepsi katı kuvvetler ayrılığı ve bağımsız yargı. Demokratik yönetim, kuvvetler ayrılığı çok önemli. Buraya yönelmeliyiz. Her soruya güçlendirilmiş parlamenter sisteme bağlamanın seçmende karşılığı olmadığını görüyorum. Bana sorarsanız dış politika, tarım, ekonomi, sağlık cevabım var. Yönetim sistemi cevabım parlamenter sistem.

Vatandaş canı yanarken, kendi sorunu dile getirilsin isterken parlamenter sistem duymak istemiyor. Güçlü bir parlamento, denge denetim sistemleri, güçlü kurum ve kurallar başarıyı getirecek. Önümüzdeki seçimde güçlü bir parlamento inşa edeceğimizi, bağımsız yargı koyacağımızı önereceğiz.''

''YÖNETMEYE HAZIRLANIYORUZ''

Cumhurbaşkanı adayını erken açıklamanın doğru olmayacağını belirten CHP lideri, aday tartışmasını bir kenara bırakarak önceliğin ülkeyi yönetecek kadroları inşa etmek olduğunu söyledi. Özel sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugünkü CHP grubunda veteriner yok, emekli vali yok. Belli mesleklerden olmazsa olmaz. Hayvancılık konuşuyoruz veterinerimiz yok. Ön seçimleri buna göre de ayarlamamız lazım. Her şey var sendikacı yok. Herkes kim öne geçiyor diye bakıyor. Türkiye'yi yönetmeye hazırlanıyoruz."

''NEREDE SANDIK KURULDUYSA REKOR KIRDIM''

CHP lideri henüz bir adayın belli olup olmadığı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

''Geçen sefer 6'lı masa sürekli bu gündemle meşgulmüş gibi göründüğü için çok zarar gördü. Aday tartışmalarını kenara bırakıp, bu ülkeyi hangi kadrolarla nasıl yöneteceğiz? Bizim tüzüğümüz, CHP Cumhurbaşkanı adayını ön seçim, temayülle belirler. Benim gönlümden geçen tüm üyelerin ön seçim sonucunu bildirmektir. Cumhurbaşkanı adayın tek başına karar vermektense bu daha iyi. Biz 1,6 milyon üyemize sorduk, sonuç bu deriz. Son derece çoğulcu yerden bakıyorum. Ben bu partide nerede sandık kurulduysa rekor kırdım.''

''ALTILI MASA'NIN EN BÜYÜK HATASI...''

Altılı Masa'nın en büyük hatasının her sorunun çözümünde parlamenter sistemi işaret etmesi olduğunu dile getiren Özel, "Her konuyu parlamenter sistem üzerinden dile getiremezsiniz. Altılı Masa'nın en büyük hatası buydu. Vatandaş sorunların çözülmesini istiyor. Biz geçen seçimdeki gibi her şeyi parlamenter sistem aksına oturtarak değil ama geldiğimizde güçlü bir parlamenter sistemi, kuvvetler ayrılığını ve bağımsız bir yargı vaat edeceğiz" dedi.

"KEMAL BEY İLE ARAMIZDA HİÇBİR SORUN YOK"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasette aktif olmayı sürdürmesinin kendisini rahatsız etmediğini de belirten Özgür Özel, "CHP genel başkanlığına kimse tesadüfen gelmez. Biriyle 2 saat konuşsan iki kitap okumuş gibi olursun. CHP genel başkanlarıyla hangi konuda konuşsam içim rahat eder. Aramızda hiçbir sorun yok" derken Ekrem İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu'nun görüşmesini de 'Normal' olarak nitelendirdi.

SINIR VE BAYRAK VURGUSU

DEM Parti ile olan ilişkileriniz 31 Mart seçimlerindeki tutumunuzla aynı sorusuna cevap veren Özgür Özel şu açıklamaları kaydetti:

''Şimdi burada bir şey söyleyip haksızlık yapmak istemem. Seçim döneminde montaj kasetlerle partimize haksızlık yapıldı . Biz 31 Mart seçimlerine giderken özgüveni yüksek bir siyaset yapacağımızı söyledik, yaptık, yapıyoruz. Milli takım gol atınca sevinen herkes ittikafa dahil olabilir. Türkiye'nin bayrak bütünlüğüne saygısı olan, misak-ı milli sınırlarıyla sorunu olmayan herkes ittifaka dahil olabilir. Dem Parti'yi yok saymak onlara oy veren Kürtleri, onları seçen seçmeni yok saymak demek.''

Geçen günlerde Meclis'teki Can Atalay oturumunda vekiller arasında yaşanan kavgaya ilişkin açıklama yapan Özel, ''Yakışmıyor. Ben 13 yıldır milletvekiliyim. Kan görmemiştim gördüm, kadına şiddet gördüm. Utanç içindeyim. Bekir Bozdağ'a atmışlar topu. Sağ olsun Numan Bey gitti. Ahmet Şık'ın konuşması için 'O da yanlış' dedim. O konuşma doğru değil, katılmıyorum. Ama o konuşma ile Alpay Özalan'ın yaptığı aynı kefeye konulmaz. Can Atalay'ın içeride kaldığı her gün saygısızlık. Seçmene, millet iradesine saygısızlık. 360 kişi bir araya gelince genel af yetkimiz var. 600 kişilik Meclis'e birileri 'yapacak bir şey yok' diyor.'' diyerek tepkisini dile getirdi.

ESAD İLE GÖRÜŞME

Beşar Esad ile görüşecek misiniz? sorusuna ilişkin konuşan Özel şunları kaydetti:

''Filistin'e ziyaret için gün bekliyoruz, resmi yazıyı yolladık. Ben hem CHP Genel Başkanı hem Sosyalist Enternasyonal ikinci başkanı olarak görüşmek istediğimi söyledim. Resmi yazı ile talep ettik. Ayağım kırık olmazsa 1 Eylül'de Filistin'e gidiyorum. Ramallah ve Batı Şeria'ya. Sayın Abbas ile telefonda konuştum, dedi ki, 'CHP'nin lideri randevu istemez, ikinci vatanına ne zaman gelmek isterse biz de karşılarız' dedi. Eğer kendisi uygun görürse, çok sayıda lider kendisine eşlik etmek isteriz. Ben kendisiyle Gazze'ye gitmeye varım.''

Hamas'a terör örgütü söylemi iddialarına açıklık getiren Özel sözlerine şöyle devam etti:

''CHP Genel Başkanı olarak Hamas'a terör örgütü demedim, terör eylemleri yapıyor dedim. Kasımdan bugüne Hamas'ın yaptığına meşru müdafa diye İsrail devlet terörü yapıyor. Olaylar Hamas'ın terör eylemi ile başladı diye İsrail'in yaptığı karşılaştırılabilir mi? Her bir Filistinlinin yanındayım.''