Özgür Özel'den net mesaj: CHP grubu en üst düzey kırmızı alarmdadır!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeye tepki göstererek "CHP grubu kırmızı alarmdadır. En üst düzey kırmızı alarmdadır. Bu yasanın yasalaşmaması, yok çoğunluk gücüyle yasalaşıyorsa da tarih önünde biz sorumluluklarımızı yerine getirmek üzere gereğini yapacağız. Bu katletmek demek. CHP'li belediye bunu yapmayacak ama bunu birçok belediye yapacak." dedi.

Özgür Özel'den net mesaj: CHP grubu en üst düzey kırmızı alarmdadır!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile görüşen ana muhalefet partisi lideri Özgür Özel CHP Genel Merkezi'ndeki ortak basın toplantısında konuştu. Özel'in gündeminde en düşük emekli maaşlarına yapılan zamlar ve sokak hayvanlarına ilişkin düzenleme vardı.

"CHP KIRMIZI ALARMDADIR"
Özel "CHP grubu kırmızı alarmdadır. En üst düzey kırmızı alarmdadır. Çok özel ve sağlık sorunlarına dayalı ve birinci derece akrabaların sağlık sorunlarına dayalı mazeretler hariç, grubumuz Meclis'te mücadelesini sürdürecektir. Kırmızı alarm halindeyiz. Bu yasanın yasalaşmaması, yok çoğunluk gücüyle yasalaşıyorsa da tarih önünde biz sorumluluklarımızı yerine getirmek üzere gereğini yapacağız. Bu katletmek demek. CHP'li belediye bunu yapmayacak ama bunu birçok belediye yapacak." diye konuştu.

"EMEKLİ ZAMMI YETERSİZ" TEPKİSİ
Özel, en düşük emekli maaşına yapılan zamma da tepki gösterdi. Partisinin en düşük emekli maaşının asgari ücretin altında olmaması gerektiğini savunduğunu ifade eden Özel, "En düşük emekli aylığının 12 bin 500'e çıkarılması dalga geçmektir. Bu 10 bin lira Ocak'ta 25 kilo dana kıyma alıyordu. Zamdan önce 16 kiloydu. Zam sonrası 20 kiloya çıktı. Ocak ayına göre emeklinin sofrasından, 5 kilo dana kıymayı birisi alıyor. Dün yapılan bir zam değili emeklinin hakkı olan parayı çalmaktır. Bunu kabul etmeyeceğimizi, mücadeleye devam edeceğimizi ifade etmek isterim." dedi.