Paris sokaklarından çıkarılan evsizler, "eve" dönmek için Olimpiyatın bitmesini bekliyor

Fransa, 33. Yaz Olimpiyat Oyunlarına hazırlık sürecinde başkent Paris ve çevresinde evsizler ile aralarında çocukların da olduğu düzensiz göçmenleri kaldıkları yerlerden çıkardı. Paris sokaklarından çıkarılan evsizler, şimdilerde Olimpiyatın bitmesini bekliyor.

Paris sokaklarından çıkarılan evsizler, "eve" dönmek için Olimpiyatın bitmesini bekliyor

Fransa, 33. Yaz Olimpiyat Oyunlarına hazırlık sürecinde başkent Paris ve çevresinde evsizler ile aralarında çocukların da olduğu düzensiz göçmenleri kaldıkları yerlerden çıkardı.

Söz konusu evsizler, Strazburg ve Orleans gibi farklı kentlere otobüslerle götürülerek Paris merkezinden uzaklaştırıldı.

''YOKSULLUK BULUNMUYOR' ALGISI OLUŞTURULMAK İSTENDİ''

Fransa'da refakatsiz çocuk göçmenlere yardım faaliyetlerinde bulunan Timmy Derneğinin Başkanı Esperance M. resmi makamların, turistlerin gözünde ülkede "Yoksulluk bulunmuyor" algısı oluşturmak için sokakta kalan evsizleri Olimpiyat Oyunları öncesi alelacele başkent Paris'in dışındaki bölgelere yerleştirdiğini belirtti.

ÇARPICI RAPOR

Düzensiz göçmenlere yardım eden derneklerin çatı kuruluşu "Madalyonun Diğer Yüzü" adlı topluluk, haziranda, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için, başkentin de içinde bulunduğu Ile-de-France bölgesinde, bir yıl öncesinden başlanarak, yerlerinden uzaklaştırılan evsizleri konu alan rapor yayınladı.

Rapora göre, Ile-de-France'da bir yıl öncesinden başlanarak Olimpiyat Köyü'nün bulunduğu bölgede aralarında düzensiz göçmenlerin de olduğu 3 bin 434'ü çocuk toplam 12 bin 545 evsiz kaldıkları kamp gibi alanlardan çıkarıldı.

"PARİS MANZARASI İÇİN LEKE GİBİ GÖRÜLEN İNSANLAR"

Timmy Derneğinin Başkanı Esperance M., resmi makamların, sokakta kalanların başka bölgelere aktarılmasına Paris ve çevresinde yeterli barınma imkanı olmamasını gerekçe gösterdiklerini belirterek, buranın Olimpiyat Oyunları ve Rugbi Dünya Kupası personelini ağırlamak için 5 bin acil konaklama yerinin dönüştürüldüğünü ifade etti.

Paris'e yönelik yoksulluğun olmadığı bir şehir algısı oluşturmak için bunların yapıldığını belirten Esperance, "Gerçeği yansıtmayan bir imaj için feda edilen en savunmasız insanlar ve sokakta kalanlar. Kabaca söyleyelim, manzarada leke gibi görülen insanlar." dedi.