Partideki görüntülerinden dolayı gözaltına alınmışlardı: Dilan Polat ve kardeşi hakkında yeni gelişme

Dilan Polat, yakın arkadaşları ve çalışanlarıyla verdiği partide, kardeşi Sıla Doğu ile dudak dudağa öpüşerek dans etmişti. Kamuoyunda tepkiyle karşılanan görüntüler üzerine resen soruşturma başlatılırken; Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu'nun gözaltına alındığı öğrenilmişti. Dilan Polat ve Sıla Doğu, 'imza atma' şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. İki kardeş, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu'nun sosyal medyada yayınlanan Beşiktaş'taki bir eğlence mekanında çekilen görüntülerine ilişkin harekete geçmişti. 

GÖZALTINA ALINMIŞLARDI

Polat ve kardeşi Sıla Doğu ifadeleri alınmak üzere İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü. Engin Polat'ta destek için adliyeye geldi. Dilan Polat, yakın arkadaşları ve çalışanlarıyla verdiği partide, kardeşi Sıla Doğu ile dudak dudağa öpüşerek dans etmişti. Kamuoyunda tepkiyle karşılanan görüntüler üzerine resen soruşturma başlatılırken; Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu'nun gözaltına alındığı öğrenilmişti.

NÖBETÇİ HAKİMLİĞE SEVK EDİLDİLER

İstanbul'da bir eğlence mekanındaki hareketleri nedeniyle haklarında 'hayasızca hareketler' suçundan re'sen başlatılan soruşturma çerçevesinde adliyeye sevk edilen Dilan Polat ve Sıla Doğu, 'imza atma' şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDILAR

Hakim, Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu hakkında salı, perşembe ve pazar olmak üzere haftada 3 gün kolluk biriminde imza atma yükümlülüğü şeklinde adli kontrol kararı verdi.