PKK MÜHİMMAT DEPOLARINI PATLATIYOR: IRAK VE SURİYE'DE 11 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GTİRİLDİ

Aralıksız operasyonlar karşısında kan kaybeden bölücü örgüt, sınırötesinde hain bir planı daha hayata geçirdi. Irak’ın kuzeyindeki Dergele ve Miska köylerinde sivil hayatları hiçe sayarak mühimmat depolarını havaya uçurdu. Yakıp yıktılar, havaya uçurdular. Mehmetçiğin ani ve etkili müdahaleleri karşısında köşeye sıkışan bölücü örgüt, vandallıkta sınır tanımıyor. Sivillerin canını hiçe sayarak mühimmat depolarını patlatıyor. Sınırötesindeki operasyonlar Irak ve Suriye’nin kuzeyinde yoğunlaştı.

PKK MÜHİMMAT DEPOLARINI PATLATIYOR: IRAK VE SURİYE'DE 11 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GTİRİLDİ

Hakurk’ta tespit edilen 6 PKK’lı nokta atışla etkisiz hale getirildi. Barış Pınarı bölgesinde de saldırı hazırlığı yapan 5 PKK/YPG’li öldürüldü. Milli Savunma Bakanlığı, bölgede tek bir terörist kalmayıncaya kadar operasyonların süreceği mesajını verdi. Ardından örgütün hain planını deşifre etti.

Bu görüntüler Irak’ın kuzeyindeki iki köyden… Sınırdan uzaklaşarak iç kesimlere kaçan teröristler, Dergele ve Miska köylerindeki mühimmat depolarını havaya uçurdu. PKK’nın bölge halkına verdiği zarar sadece patlama ile sınırlı kalmadı. Sivillerin yaşadığı evler ve yerleşimler de tamamen ateşe verildi. Yaşanan yıkım, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait insansız hava aracı tarafından kaydedilen karelere yansıdı. Yapılar enkaz haline gelirken, devasa arazilerin de küle döndüğü görüldü.

 

Terör örgütü gizlenmek için bu köylere giriyordu. Sivilleri kalkan yaparak, Türk askeri birliklerini hava topu ile hedef alıyordu. Yerlerinin tespit edilememesi için de ormanları ateşe veriyordu. Milli Savunma Bakanlığı teröristlerin kendilerini bekleyen sondan kurtulamayacaklarının altını çizdi.