Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan uyarı! Bölgedeki hareketliliğe dikkat çekti: "En yakın deprem orada olacak"

Çanakkale Ezine'de, dün saat 17.39'da 4.7 büyüklüğünde meydana gelen depremden sonra konuşan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür bölgedeki hareketliliğe dikkat çekerek 'En yakın deprem Marmara'da olacak' diye açık açık uyardı. Görür, "Hükümet, muhalefet ve halk şunu idrak etmeli. Binlerce insanımız ölebilir. Bu çok ciddi bir olasılıktır." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan uyarı! Bölgedeki hareketliliğe dikkat çekti: "En yakın deprem orada olacak"

AFAD son depremler sayfasına yer alan bilgilere göre dün Çanakkale'de 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür bölgedeki hareketliliğe dikkat çekerek 'En yakın deprem Marmara'da olacak' diye açık açık uyardı... 

Çanakkale Ezine'de, dün saat 17.39'da 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi. AFAD Deprem Dairesi, sarsıntının derinliğini 10.2 kilometre olarak açıkladı. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.9 olarak paylaştı. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Ezine depremine ilişkin sosyal medya hesabından uyarıda bulundu. İşte Görür'ün değerlendirmesi.

Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan uyarı! Bölgedeki hareketliliğe dikkat çekti: "En yakın deprem orada olacak" - Resim : 1

"EN YAKIN DEPREM MARMARA'DA OLACAK"

"Bahçeli-Ezine/Çanakkale’de 4.9 deprem oldu. Deprem Bayramiç’in güneyinde Evciler Fay Zonu'nda oldu. Bu zon, KAF’ın orta branjına ait. Bu kol ve KAF’ın güney kolu yavaş enerji biriktiren dallar. Bu nedenle daha geç depremler bekliyoruz. Şimdilik en yakın deprem Marmara içinde olacak.

Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan uyarı! Bölgedeki hareketliliğe dikkat çekti: "En yakın deprem orada olacak" - Resim : 2

Bu Çanakkale depremi nedeniyle uyarıyorum. Özellikle hükümet, muhalefet ve halk şunu idrak etmeli. Bu ülkenin hemen hemen her yeri bir fay örgüsüyle kaplı. Ülkenin herhangi bir bölgesi herhangi bir zamanda büyük bir depreme maruz kalabilir ve binlerce insanımız ölebilir. Bu çok ciddi bir olasılıktır.

Onun için bırakın fayların özelliklerini, yerini, boyutunu, ne zaman deprem üreteceğini. Onu bilim insanları düşünsün. Siz nasıl kentinizi ve tüm ülkeyi deprem dirençli hale getirirsiniz onu düşünün.

Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan uyarı! Bölgedeki hareketliliğe dikkat çekti: "En yakın deprem orada olacak" - Resim : 3

"BU BİZE YAKIŞMIYOR"

Hükümeti, muhalefeti ve halkı ile yumruk olur elbirliği ile çalışırsan bu mümkün. Deprem dirençli ülkelerde bizde olan büyüklükte depremler olunca birkaç kişi tesadüfen ölüyor; bizde ise on binler ölüyor. Bu bize yakışmıyor, gelin ülkemizi deprem dirençli yapalım. Bu mümkün."