Profesör cinayetinde sır perdesi aralandı: 2'si İran uyruklu 3 şüpheli yakalandı

Eskişehir'de kayıp olarak aranırken, Porsuk Çayı'nda elleri bağlı şekilde cesedi bulunmuştu. Eskişehir Teknik Üniversitesi'nde görevli öğretim üyesi Profesör Bekir Karasu'nun ölümüne ilişkin gözaltına alınan 5 şüpheliden 2'si İran uyruklu 3 şüpheli tutuklandı.

Profesör cinayetinde sır perdesi aralandı: 2'si İran uyruklu 3 şüpheli yakalandı

Cesedi elleri bağlı şekilde Porsuk Çayı'na atmışlardı. Profesör cinayetinde 2'si İran uyruklu 3 kişi tutuklandı.

Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde görevli Profesör Doktor Bekir Karasu, 27 Haziran'da evinden çıktı. Bir daha onu gören oldu, ne de sesini duyan...

Ailesi kayıp başvurusunda bulunmasıyla polis ekipleri inceleme başlattı. Kayıp ihbarından 5 gün sonra 59 yaşındaki profesörün cansız bedeni Porsuk Çayı'nda bulundu. Elleri bağlıydı, boğazında da morluklar vardı.

Kayıp ihbarı cinayet soruşturmasına döndü. Karasu'nun aracına kaybolduğu gün 6 yıldır Eskişehir'de oturan İran uyruklu 2 kişinin bindiği daha sonra ise şüphelilerin Adana'ya kaçtıkları tespit edildi.

İki şüpheli de yurt dışına çıkış hazırladığı yapılırken yakalanarak gözaltına alındı. İranlı şüphelileri kaçışında yardım ettiği öne sürülen 2 kişi Adana'da, cinayetle ilgisi olabileceği değerlendirilen 1 şüpheli de Eskişehir'de yakalandı.

İranlı şüpheliler, emniyetteki ifadelerinde cinayet suçlamasını birbirinin üzerine attı. Cesedi Porsuk Çayı'na bıraktıklarını da itiraf etti.

Karasu'nun cesedi bu bilgiler ışığında bulunduğu ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen 2'si İran uyruklu 5 şüpheli savcılık ifadelerinin ardından 'kasten öldürme, gasp, suçluyu kayırma' suçlarından tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine gönderildi.

5 şüpheliden katil zanlısı olduğu değerlendirilen İran uyruklu iki kişi ile onlara kaçışında yardım ettiği iddia edilen 1 kişi tutuklandı. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma ise tüm hızıyla sürüyor."