Putin seçimi kazanır kazanmaz görevden almıştı! Uluslararası Ceza Mahkemesi de tutuklama emri çıkardı!

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in mart ayındaki seçim zaferinin ardından ilk iş olarak görevden aldığı Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov hakkında tutuklama emri çıkardı. Mahkeme Şoygu ve Gerasimov'u "savaş suçları" ve "insanlığa karşı insanlık dışı eylemlerde bulunmakla" suçladı.

Putin seçimi kazanır kazanmaz görevden almıştı! Uluslararası Ceza Mahkemesi de tutuklama emri çıkardı!

Mart ayındaki seçim zaferinden sonra devlet başkanı olarak 5. dönemine başlayan Rus lider Vladimir Putin, yemin ettikten sonra Ukrayna savaşının kritik bir döneminde olunmasına rağmen "temizlik" operasyonu kapsamında Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov'u görevden almıştı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Putin'in görevden aldığı Rusya'nın en uzun süre görev yapan Savunma Bakanı Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov hakkında tutuklama emri çıkardı.

Putin seçimi kazanır kazanmaz görevden almıştı! Uluslararası Ceza Mahkemesi de tutuklama emri çıkardı! - Resim : 1

Valeri Gerasimo

 

 

 "SİVİL HEDEFLERE YÖNELİK SALDIRILAR GERÇEKLEŞTİRDİLER"

Uluslararası Ceza Mahkemesi, bugün yayınlandığı kararda Ukraynalı sivil hedeflere yönelik saldırılar nedeniyle eski Bakan Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov'u "savaş suçları" ve "insanlığa karşı insanlık dışı eylemlerde bulunmakla" suçladı.