Rahmi Koç kimin yerine geçmek istediğini açıkladı! "Ya odacı olurdum ya çaycı"

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi M. Koç samimi açıklamalarda bulunarak gençlere tavsiyelerde bulundu. Rahmi Koç, İş yerinde bir günlüğüne başkasının işini yapacak olsanız kimin işini yapmak isterdiniz? sorusuna ilginç bir yanıt verdi.

Rahmi Koç kimin yerine geçmek istediğini açıkladı! "Ya odacı olurdum ya çaycı"

Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından Koç Holding'in Onursal Başkanı Rahmi M. Koç, Selamlique İstanbul'un popüler programı "1 Fincan Kahve, 40 Soru"ya konuk oldu. 

İş hayatında gösterdiği başarı ve liderliğiyle gençlere ilham veren Koç, programda kariyerine dair önemli dönüm noktalarını ve başından geçen ilginç olayları paylaştı. Müzik ve sinema zevklerinden bahseden Koç, en sevdiği şarkıcı ve filmi açıkladı.

YAPAY ZEKA SEKTÖRÜ

Sıfırdan bir şirket kuracak olsa yapay zeka sektörüne gireceğini söyleyen Rahmi Koç, en sevdiği yerin ise Kaleköy-Kekova olduğu söyledi.

"YA ODACI OLURDUM YA ÇAYCI"

"İş yerinde bir günlüğüne başkasının işini yapacak olsanız kimin işini yapmak isterdiniz?" sorusuna Koç'tan oldukça ilginç bir cevap geldi. İş hayatının stresinden uzaklaşmak istediğini belirten Koç, "Ya odacı olurdum ya çaycı" şeklinde esprili bir yanıt verdi.

Çocukluk hayalleri hakkında konuşan Koç, "En çok kurduğum hayal hiç programsız plajda bir mayoyla gezmek akşama kadar. Maalesef hiç olamadı. Plajda bile program program, misafir ağırlama şu bu... Hep meşgul olduk" diyerek yoğun iş temposunu anlattı..

Son kahkaha attığı kişinin ise Cem Yılmaz olduğunu ifade etti.

Rahmi Koç’un iş hayatına yeni başlayan gençlere tavsiye verdi;

"Gençlerin okuldan veyahut üniversiteden çıkar çıkmaz verecekleri karar kendi patronu olarak iş mi kuracaklar yoksa başkasının yanında profesyonel olarak mı çalışacaklar, ona karar vermelerini tavsiye ederdim."