Refah'ta bir katliam daha! İsrail yeniden çadırdaki sivillere saldırdı: 21 ölü

İsrail'in Refah kentinin batısındaki El-Mevasi bölgesinde yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıda 21 kişi öldü. İsrail 2 gün önce de Uluslararası Adalet Divanı'nın saldırıları durdurma kararını hiçe sayarak Filistinlilerin kaldığı çadırları bombalamıştı.

Filistinli sağlık çalışanları, İsrail'in Refah'ın batısındaki Mawasi bölgesinde bulunan çadır kampa düzenlediği saldırıda 12'si kadın, 21 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsrail, dünyadan gelen tepkilere rağmen Refah'a sığınan Filistinlilere yönelik saldırıları üç haftadır aralıksız devam ettirmiş, dün gece boyunca da sürdürmüştü.

İsrail ordusu Refah kentinin batısındaki Tel es-Sultan Mahallesi'ni topçu atışlarıyla yoğun bir şekilde bombalamış ve dronelarla da ateş açmıştı.

İsrail yeniden çadırdaki sivil halka saldırdı. İsrail'in Refah kentinin batısındaki El-Mevasi bölgesinde yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği saldırıda en az 21 kişi öldü.

 İSRAİL 2 GÜN ÖNCE DE SALDIRMIŞTI

İsrail savaş uçakları, 26 Mayıs gecesi Uluslararası Adalet Divanı'nın saldırıların durdurulması yönündeki kararlarına rağmen Refah'ın kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadırları bombalamıştı.

 Saldırı sonucunda 40 kişi hayatını kaybederken Refah operasyonunun eskisinden de yoğun şekilde devam etmesi uluslararası tepkilere neden olmuştu. İsrail Başbakanı Netanyahu ise saldırıyı "trajik bir hata" olarak niteleyerek soruşturma başlatıldığını söylemişti.