Rıza Çalımbay'dan Jose Mourinho'ya olay tavsiye! "Bence bilmesi gereken bir şey var"

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş teknik direktörlük görevini üstlenen Rıza Çalımbay Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho için, "Bence bilmesi gereken bir şey var" ifadesini kullanarak bir tavsiyede bulundu.

Rıza Çalımbay'dan Jose Mourinho'ya olay tavsiye! "Bence bilmesi gereken bir şey var"

Süper Lig'de birçok kulübü çalıştıran ve son olarak Beşiktaş'ı çalıştıran deneyimli teknik direktör Rıza Çalımbay önemli açıklamalarda bulundu.

JOSE MOURINHO İÇİN KONUŞTU

Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho’nun agresifliği bırakması gerektiğini söyleyen Rıza Çalımbay, “Mourinho çok kaliteli bir antrenör. Kendine göre taktiği var. Onunla ilk maçı ben yaptığım için buraya gelmesine sevindim. Mourinho'nun Türkiye'ye gelmesi güzel bir şey. Bütün dünya Mourinho'yu takip edecek. Gözler Türkiye'de olacak. Dikkat etmek lazım. Türkiye kolay değil. Bence bilmesi gereken bir şey var o da Fenerbahçe'nin şampiyonluğu. Fenerbahçe şampiyonluğa aç. Onun için Mourinho'nun agresifliğini bırakıp devam etmesi lazım. Ama hırsından dolayı yapılan bir şey bu. Mourinho'yu alıyorsa onun istediği oyuncuyu alıyorsun. Yabancının elini dolduruyorlar. Onun için onların başarılı olması normal" ifadelerini kullandı.

"BİZE YETERLİ SÜRE VERİLMEDİ"

Beşiktaş’ta geçirdiği dönem hakkında da konuşan Rıza Çalımbay, “Bize zaman vermediler olay bu. 7-8 maça çıktık. Gelirken Beşiktaş'ı Beşiktaşlılar yönetecek diye geldiler. Ama verdikleri şans bu. Lugano'yu yendik burada Alanya maçımız kötü geçti. Ben adım attığımda 10 tane sakatla başlamıştık. Takımdaki sıkıntıları düzeltmeye çalıştık. Ben başkanla 1 kere bile görüşmedim. Başkanın 'Hocam var mı sıkıntı?' dediğini hiç görmedim. Biz oranın çocuğuyuz başarı için gidiyoruz. Parayı pulu düşünen birisi değilim. Hiçbir zaman para yüzünden anlaşmadığım kulüp yok. Biz orada başarılı olurduk ama yeterli zamanı bulamadık" şeklinde konuştu.

"HİÇ DÜŞÜNMEDEN GİDERİM"

Milli takımdan teklif gelmesi halinde hiç düşünmeden gideceğini aktaran Rıza Çalımbay, "Milli takım benim en çok istediğim şey. Milli takıma hiç düşünmeden giderim. Ben milli takımın her kategorisinde oynadım. A Milli Takım'da kaptanlık yaptım. Olursa seve seve iyi bir şekilde yaparız. Futbolun içinden gelen arkadaşlarımızın federasyonun yönetiminde olması gerekiyor" diyerek sözlerini noktaladı.