Rize ve Artvin çevresi için ciddi uyarı! AFAD herkesi tek tek SMS ile uyardı... Sel ve heyelan riski yüksek

Rize ve çevre illeri için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden kırmızı kodlu uyarı geldi. Bugün öğleden sonra saatlerde etkili olması beklenen şiddetli yağışlara karşı vatandaşlarımızı önemle uyaran yetkililer SMS ile vatandaşlarımızı tek tek bilgilendirdi.

Rize ve Artvin çevresi için ciddi uyarı! AFAD herkesi tek tek SMS ile uyardı... Sel ve heyelan riski yüksek

Rize için kırmızı kodla yağış uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan resmi uyarı kapsamında vatandaşlarımızın cep telefonuna AFAD tarafından bilgilendirme amaçlı SMS gönderildi. 

DOĞU KARADENİZ'DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Karadeniz için sağanak yağışlara karşı vatandaşlara uyarıda bulundu. Meteorolojiden yapılan yazılı açıklamada, “Yapılan son değerlendirilmelere göre; bugün öğleden sonra Doğu Karadeniz'de başlayacak gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Salı) akşam saatlerine kadar Trabzon'un doğusu ile Artvin'de kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin'in Kuzey ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ile ulaşımlarda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.
Vatandaşlar AFAD tarafından SMS ile uyarıldı

AFAD'dan vatandaşlara gönderilen SMS'te ise “Meteorolojiye göre Rize'de bugün ve yarın yer yer çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, dolu ve heyelana karşı tedbirli olun” ifadeleri kullanıldı.