Savaş uçağı 9 katlı binanın üzerine düştü! Yakıt tankı patlayan uçak alev alev yandı

Rusya'nın Krasnodar Bölgesi'ndeki Yeysk kentinde Su-34 tipi savaş uçağı 9 katlı binanın üzerine düştü. İlk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.

Savaş uçağı 9 katlı binanın üzerine düştü! Yakıt tankı patlayan uçak alev alev yandı

Rusya'nın Krasnodar Bölgesi'ndeki Yeysk kentinde yerleşim bölgesine savaş uçağı düştü. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Güney Askeri Bölgesi askeri havaalanından eğitim uçuşu yapmak için kalkış yapan bir Su-34 uçağı Yeysk şehri içinde düştü" denildi.

Binada yangın çıktı
Pilotun kazadan önce kendisini uçaktan fırlattığı ifade edilen açıklamada, pilotun raporuna göre uçağın düşme nedeninin kalkıştan hemen sonra uçağın motorlarından birinin alev alması olduğu aktarılarak, düşen uçağın yakıt tankının patladığı belirtildi. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edilirken, uçağın düştüğü binada yangın çıktı. 

2 ölü, 15 yaralı
Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Yeysk kentinde düşen savaş uçağı nedeniyle ilk belirlemelere göre 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin de yaralandığını bildirdi.