Sahadan çekilen Adana Demirspor’a ne ceza verilecek? Spor hukukçusu avukat Emin Özkurt tv100’de anlattı! “3 yaptırımla karşılaşacaklar”

Trendyol Süper Lig’in 23.haftasında Galatasaray ile oynadıkları müsabakada sahadan çekilen Adana Demirspor’u zorlu bir süreç bekliyor. Spor hukukçusu avukat Emin Özkurt, Adana Demirspor’u ve Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak’ı bekleyen yaptırımları tv100 canlı yayınında anlattı.

Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu’nun 23.hafta maçında Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde Adana Demirspor’u ağırladı. Galatasaray’da 12.dakikada Mertens’in yerde kalması sonucu hakem Oğuzhan Çakır penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Morata, meşin yuvarlığı filelere göndererek Galatasaray’ı maçta 1-0 öne geçirdi.

ADANA DEMİRSPOR SAHADAN ÇEKİLDİ

Maçın 34.dakikasında ise Adana temsilcisinde futbolcular yedek kulübesiyle görüşerek soyunma odasına gitti ve müsabaka tatil edildi.

Sahadan çekilen Adana Demirspor’a ne ceza verilecek? Spor hukukçusu avukat Emin Özkurt tv100’de anlattı! “3 yaptırımla karşılaşacaklar” - Resim : 1

MURAT SANCAK: "VAR MÜDAHALE ETMEDİĞİ İÇİN TAKIMI SAHADAN ÇEKMEYE KARAR VERDİM"

Yaşananların ardından Adana Demirspor Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak, tv100’de ekrana gelen Ersin Düzen ile Futbolun 100’ü programına bağlanarak, “VAR pozisyona müdahale etmediği an takımı sahadan çekmeye karar verdim. Bu pozisyona bile VAR müdahale etmiyorsa bu şebekenin ne kadar ciddi olduğunu siz hesap edin. Galatasaray da, Fenerbahçe de bizi ilgilendirmez. Biz hiç kimsenin figüranlığını yapmayız” dedi.

Sahadan çekilen Adana Demirspor’a ne ceza verilecek? Spor hukukçusu avukat Emin Özkurt tv100’de anlattı! “3 yaptırımla karşılaşacaklar” - Resim : 2

ADANA DEMİRSPOR'A 3 YAPTIRIM

Söz konusu yaşananları spor hukukçusu avukat Emin Özkurt, Hande Aydemir ile Haberin İçinden programında değerlendirdi. Özkurt sahadan çekilen Adana Demirspor’u 3 yaptırımın beklediğini ifade ederken Murat Sancak’ın alabileceği olası ceza hakkında konuştu.

Avukat Emin Özkurt’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"TFF’nin bu konuyla alakalı talimatları belirli kuralları getiriyor. Futbol Müsabaka talimatının 24. Maddesi bu durumu düzenliyor ve şunu söylüyor; ‘Bir takım sahaya çıkıp, müsabakaya başlamaz ya da oynanan müsabakayı terk ederse 3 tane yaptırımla karşılaşıyor.

1- Hükmen 3-0 mağlup sayılma. Bu maç Galatasaray lehine 3-0 galibiyetle sonuçlanacak.

2- Adana Demirspor’un mevcut puanlarından 3’ü silinecek.

3- Bütün bu maçtan doğan zararların tazminine ilişkin bir rakam çıkacak ve Adana Demirspor’dan bu rakam talep edilecek."

MURAT SANCAK'A 1 MİLYON LİRAYA YAKIN PARA CEZASI

Murat Sancak'ın ceza alacağını ifade eden Özkurt şu ifadeleri kullandı:

"Bu kararı verenler ceza alacak. Adana Demirspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak Futbol Müsabaka talimatının 36.Maddesi ‘Sportmenliğe aykırı hareketler’ başlığını taşır ve yöneticilere sportmenliğe aykırı hareketlerinden dolayı 21 ila 60 gün hak mahrumiyeti cezası verilmesini öngörür. Bu ceza gerektiğinde yarı oranında artırılabilir. Olaya bakıldığında Murat Sancak’ın açıklamaları dinlenildiğinde Murat Sancak’ın 90 güne kadar hak mahrumiyeti cezası alacağını ve 1 milyon liraya yakın para cezasıyla da cezalandırılma ihtimalini emsal kararlara baktığımda kuvvetle ihtimal olduğunu görüyorum."