Şahan'ın villası kaçak çıktı! Yıkım için harekete geçildi

Komedyen Şahan Gökbakar'ın Marmaris Delikyol Koyu'nda satın aldığı villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Villanın yapı kayıt belgesi iptal edilirken yıkımı için karar çıktı. İlçe belediyesi, Gökbakar'ın itirazı üzerine hukuki sürecin sonucuna göre hareket edecek.

Şahan'ın villası kaçak çıktı! Yıkım için harekete geçildi

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Marmaris ilçesinde yaptığı incelemeler sonucunda komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar'ın 2018 yılında satın aldığı villasının kaçak olduğu tespitine vardı.

KAÇAK VİLLA İÇİN YIKIM KARARI 

Bölgenin imara açık bir yerleşim alanı olmadığı ve imar barışına aykırı ek binalar yapıldığı belirlendiğinin aktarıldığı Yeni Asır'dan Vural Efecik'in haberine göre  "Doğal Karakteri Korunacak Alan" statüsüne sahip bölgedeki kaçak villa için yıkım kararı alındı.

Şahan'ın villası kaçak çıktı! Yıkım için harekete geçildi - Resim : 1

GÖKBAKAR İTİRAZ ETTİ

Kararın uygulanması için Marmaris Belediyesi'ne yazı gönderilirken ünlü sanatçı Gökbakar, karara itiraz ederek sürerek hukuki süreci başlattı.

Marmaris Belediyesi, davanın devam ettiği gerekçesiyle yıkım işlemlerine başlamadı.

Öte yandan Gökbakar'ın arazisi, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 29 Eylül 2014 tarih ve 9644 sayılı oluruyla onaylanmış, Datça- Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesine ait 'Doğal Karakteri Korunacak Alan' ifadesiyle tanımlanan sınırlar içinde bulunuyor.