"Sahte altın" çetesi çökertildi: 9 kişi cezaevine gönderildi

Kuyumcuların korkulu rüyası olan "sahte altın" çetesi, üç ilde düzenlenen baskınla çökertildi. Çok sayıda sahte altın ele geçirildi. Adreslerde yapılan aramalarda sahte ziynet eşyaları ile altın yapımına yarayan malzemeler de bulundu. Baskında yakalanan şüphelilerden 9'u tutuklandı.

"Sahte altın" çetesi çökertildi: 9 kişi cezaevine gönderildi

Şüpheliler kuyumcu kuyumcu gezerek sahte bilezik, küpe, bileklik ve tam altın sattı. Bursa'da son günlerde çok sayıda sahte bilezik satışı yapıldığı ihbarı üzerine emniyet ekipleri harekete geçti. Sahte altın olaylarının yaşandığı kuyumcu dükkanları mercek altına alındı. Güvenlik kameraları tek tek incelendi ve sahte bilezik ile ziynet eşyalarının bir şebeke üyeleri tarafından kuyumcullara satıldığı tespit edildi.

Bursa merkezli üç ilde 15 ev, 1 kuyumcu atölyesi ve sahte bilezik yapımı için atölyeye çevrilen adreslere baskın yapıldı. Çok sayıda sahte bilezik, tam altın, kolye ve sahte altın yapımında kullanılan çeşitli el aletleri ele geçirildi. Operasyonda 12 şüpheli yakalandı, 9'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.