Sahte ustalık ve kalfalık belgesi sattılar: Neslihan-İnanç Güngen çifti tutuklandı

Kendini güzellik merkezi kraliçesi olarak tanıtan sosyal medya fenomeni Neslim Gungen ile eşi İnanç Gungen tutuklandı. Yönetmeliklere aykırı cihazlar üreten ve sahte ustalık belgeleri satan Gungen çiftinin tutuklanması “ikinci Polat vakası” olarak yorumlandı.

Sahte ustalık ve kalfalık belgesi sattılar: Neslihan-İnanç Güngen çifti tutuklandı

Emniyette ifadesini verirken rahat ve gülümseyen Neslim Gungen, adliyeye gittiğinde gözyaşlarına boğuldu. Eşi de ifadesinde onu suçladı.

Neslim ve İnanç Gungen’in “kara para aklama” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlamalarıyla gözaltına alındığı soruşturma çerçevesinde, aralarında çiftin de bulunduğu 17 kişi tutuklandı.

Soruşturma kapsamında, çiftin ülke genelinde kendi güzellik salonları ve franchise’larının olduğu ve sahte ustalık ve kalfalık belgeleri düzenledikleri tespit edildi. Yönetmeliklere aykırı ürettikleri cihazlarla 44 ayrı “taksirle yaralama” suçuna sebep oldukları öğrenildi. Sahte ustalık ve kalfalık belgelerini 2 bin liraya hazırlatıp, 20 bin liraya sattıkları belirlendi. Hesap hareketlerinin 1 buçuk milyar lirayı aştığı ortaya çıktı.