Sakarya'daki fabrika patlamasından acı haber! Sakarya Valiliği'nden açıklama geldi

Sakarya’da Oba Makarna fabrikasında bugün büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sonrası çok sayıda yaralı hastaneye kaldırılmıştı. Sakarya Valiliği tarafından yeni bir açıklama geldi. Açıklamada, soğutma çalışmaları esnasında bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

Sakarya'daki fabrika patlamasından acı haber! Sakarya Valiliği'nden açıklama geldi

Sakarya bulunan Oba Makarna fabrikasında bugün öğlen saatlerinde büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çevredekilerin ihbarı üzerine Sakarya başta olmak üzere Düzce ve Kocaeli'den çok sayıda itfaiye, sağlık, AFAD, orman, polis ve jandarma personeli sevk edilmiş, yaralılar ise hastaneye kaldırılmıştı. 

SAKARYA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Sakarya Valiliği tarafından yapılan son açıklamada, soğutma çalışmaları esnasında bir kişinin cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi. Yapılan açıklamada şu iifadelere yer verildi; "Bugün ilimiz Hendek ilçesinde bir fabrikada meydana gelen patlamada şu ana kadar 30 kişi yaralanmış olup; bunlardan 6 vatandaşımız ağır yaralanmış ve ağır yaralılardan 2’si de entübe edilmiştir. Ayrıca soğutma çalışmaları esnasında 3 İtfaiye Erimiz de hafif yaralanmış ve hastanede ayakta tedavi edilmiştir.

Sakarya'daki fabrika patlamasından acı haber! Sakarya Valiliği'nden açıklama geldi - Resim : 1

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Yaralıların sağlık durumu yakından takip edilmekte olup, 5 yaralı vatandaşımız taburcu edilmiştir. Patlama sonrası soğutma çalışmaları devam etmekte ve herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek adına fabrika çevresinde gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır.

Sakarya'daki fabrika patlamasından acı haber! Sakarya Valiliği'nden açıklama geldi - Resim : 2

1 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Ayrıca meydana gelen patlama sonrası yapılan soğutma çalışmaları esnasında bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmış olup, Fabrika yetkililerince fabrika içerisinde herhangi bir vatandaşımızın/çalışanın bulunmadığı beyan edilmiştir."

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Fabrikanın 5'inci katında merdivenlerde yanarak ölü bulunduktan sonra otopsi merkezine götürülen erkek cesedin teşhisi için aile otopsi merkezine çağrıldı. Ailenin teşhisi sonrası ölen kişinin Mesut Simay olduğu belirlendi. Kimliğin kesin teşhisi için adli tıp kurumunda DNA incelemesi yapılacağı öğrenildi.

Sakarya'daki fabrika patlamasından acı haber! Sakarya Valiliği'nden açıklama geldi - Resim : 3